…
…
18 Kasım 2020, Çarşamba Trabzon, Turkey

Dünya Çocuk Hakları Günü


Çocuk hakları, hem kanunen hem ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır. 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından hazırlanan “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme” 193 ülke tarafından imzalamış ve o tarihten bu yana 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaya başlamıştır.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız toplumumuzun en değerli varlıklarıdır. Geçmişte ve günümüzde yaşanan her çatışma ve savaş en çok çocuklarımızı etkilemektedir. Bugün dünyanın birçok yerinde var olan insan hakları ihlalleri, çocuk boyutunda daha geniş kapsamlı ve büyüyerek, müdahale edilmesi daha zor bir şekilde yer almaktadır.  

Trabzon Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak öncelikli çabamız; Dünyanın neresinde olursa olsun çocukların geleceğe umutla bakabilmeleri temennisiyle tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyorum.