…
31 Ekim 2019, Perşembe Trabzon, Turkey

Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi


2019 yılının 5. Çocuk Koruma İl Koordinasyon Toplantısı Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan DURMUŞ başkanlığında gerçekleştirilmiştir.

Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu Ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması Hakkında Yönetmelik kapsamında Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcımız Ayhan DURMUŞ başkanlığında İl Müdürümüz Ahmet KURT, Trabzon Çocuk Mahkemesi Hâkimi Hasan Tahsin CİNOĞLU ve çocuk koruma alanında hizmet veren kurumlarımızın ilgili birimleri katılmıştır.

Toplantı ilimizde çocuk koruma alanında yapılan çalışmalar ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre verilen danışmanlık, bakım, eğitim ve sağlık tedbirlerindeki güncel durum ve yapılan çalışmalarla ilgili Çocuk Koruma İl Koordinasyon Birim Sorumlusu Sosyolog Tayfun KARABİNA tarafından yapılan sunum aracılığı ile kurul bilgilendirilmiştir.

Ayrıca ilimizde çocuk koruma alanında yaşanan aksaklıkların çözümü ve ilerleyen süreçte önleyici çalışmalar kapsamında neler yapılabileceği görüşülmüştür.

Son olarak bir sonraki toplantının Trabzon Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı çocuk kuruluşlarında gerçekleştirilmesi kararı alınmıştır.