…
…
…
…
…
…
…
…
06 Kasım 2023, Pazartesi Trabzon, Türkiye

Bireysel Danışmanlık Hizmeti Alan Vatandaşların Psikolojik İyilik Halinin Korunması ve Geliştirilmesi Projesi


DOKA’nın 2023 yılı “Sosyal Refahın Arttırılması” temasıyla duyurduğu Teknik Destek Programı kapsamında, İl Müdürlüğü olarak uyguladığımız “Bireysel Danışmanlık Hizmeti Alan Vatandaşların Psikolojik İyilik Halinin Korunması ve Geliştirilmesi Projesi” 25 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında tamamlandı.

Söz konusu proje kapsamında kurumumuzda görev yapan psikolog, sosyal çalışmacı ve psikolojik danışman unvanına sahip 20 meslek elemanın katılımıyla bilişsel davranışçı terapi uygulayıcı eğitimi düzenlendi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan meslek elemanları, başta ilimizde misafir edilen depremzedeler olmak üzere kurumumuzdan aile danışmanlığı, boşanma danışmanlığı, bireysel danışmanlık veya kriz ve yas danışmanlığı gibi alanlarda hizmet alan tüm dezavantajlı vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik daha etkili ve nitelikli bir hizmet sunumu gerçekleştirilmesine katkı sağlayacaklardır. Bununla birlikte yürütülen projenin de etkisiyle kurumlarımızda korunma ve bakım altında olan çocukların, barınma hizmeti alan kadınların, bakım ve rehabilitasyon desteği alan yaşlılarımızın psikososyal destek süreçlerine katkı sağlanacaktır.