…
18 Mayıs 2023, Perşembe Trabzon/Türkiye

Aile Haftası


Toplumun çekirdeğini oluşturan aile bütünlüğünün korunması ve aile kavramının önemine dikkat çekilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun aldığı karar gereği 1994 yılından bu yana 15 Mayıs “Aile Günü”, bu günü kapsayan hafta ise “Aile Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Sağlıklı bir toplum oluşumunun vazgeçilmez unsuru olarak nitelendirdiğimiz aile, dünyada ve ülkemizde değişen toplum yapılarına rağmen günümüzde halen önemini koruyan bir kurum olup sahip olduğumuz medeniyet mirası içinde öncü ve belirleyici bir role sahiptir. Aile yapısı sağlam olan milletlerin büyük ve güçlü devletler kurarak uzun süre ayakta kaldığı görülmektedir. Tarihin ilk dönemlerinden beri güçlü bir aile yapısına sahip olan milletimiz de bu yönüyle diğer milletlere örnek olmuş, aile değerlerine verdiği önemle gelişimini sürdürmüş ve yüzyıllar boyunca köklerindeki bu kültürel kimliğini ve zenginliğini muhafaza etmiştir.

Günümüzde de aile kurumu çocuklarımızın hayata hazırlanmasında belirleyici bir rol oynamaktadır. Bizler devletin şefkat eli ve görünen yüzünü temsilen, bu kıymetli yapıyı güçlendirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Bu kapsamda; Müdürlüğümüzce 2022 yılından bu yana 670 kişiye Aile Eğitim Programı kapsamında eğitim verilmiş, 150 kişiye aile danışmanlık hizmeti ve 385 kişiye Evlilik Öncesi Eğitimi verilmiştir. Ayrıca aile içi şiddetle ilgili olarak danışmanlık ve bilgilendirme ve eğitim çalışmaları devam etmektedir.

Bu düşünceler eşliğinde, ülkemizin geleceği açısından son derece öneme sahip tüm ailelerimizin Aile Haftasını kutluyor, tüm ailelere mutlu, huzurlu ve sağlıklı yarınlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.