…
…
…
…
…
…
14 Haziran 2021, Pazartesi Trabzon, Turkey

Aile Eğitim Programı Kapsamında Yerel Eğitimler Yapıldı.


Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında AEP eğiticilerin kendisini sürekli geliştirmesi, kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla 9-10 Haziran tarihleri arasında online eğitimler gerçekleştirildi.

Bu kapsamda “Kişisel gelişim ve Yetişkin Eğitimi” adı altında merkezi düzeyde uygulanan, AEP eğiticilere ailelerle ve yetişkinlerle eğitim yapmak konusunda gerekli yeterlilikleri kazandırma, AEP’ in genel yapısını bilme, modül ve materyal içeriklerini genel hatlarıyla tanıma ve kendi uzmanlık alanlarında AEP eğiticiliğini yapabilmeleri amaçlanmaktadır.

Düzenlenen Yerel Eğitim Programı kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Volkan Avşar “Bireysel ve Grup görüşmelerine Yönelik Metodlar-Örnek Uygulamalar”, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı Nilgün Mısır “Görüşme ve Eğitim Süreçlerinde Kullanacak Veri Toplama Yöntem” adı altında eğitimler vererek meslek elemanlarının güçlenmesine katkı sağladı.

İl Müdürümüz N. Seha Sağlam Yerel Eğitim Programlarının AEP formatörlerine, eğiticilerine, danışmanlık tedbiri uygulayan diğer meslek elemanlarımıza büyük katkı sağladığını bu nedenle eğitimlere belirli aralıklarla devam edileceği vurgusunu yaptı.