…
08 Mart 2023, Çarşamba Trabzon, Türkiye

8 Mart Dünya Kadınlar Günü


6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremler nedeniyle tarihimizin en acı günlerini yaşıyoruz. Ülkemizi derin acıya boğan bu zor günlerde ülkemiz ve milletimiz cansiperane şekilde çalışmaktadır. Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak ilimize gelen 17 bin civarı depremzede vatandaşımıza destek olmaya devam ediyoruz.

Valiliğimiz koordinasyonunda Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Depremzede İrtibat Ofisi’nde tüm depremzede vatandaşlarımızın kayıtları 24 saat esasına göre alınmaktadır. AFAD, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen uzman personeller depremzede vatandaşlarımızı ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirmektedir.

Sayın Valimiz İsmail USTAOĞLU’nun teşrifleri ile depremzede ailelerimize moral ziyaretleri gerçekleştirmekteyiz. Depremzede vatandaşlarımızı yaşadıkları konut, otel ve yurtlarda alanında uzman meslek elemanları ziyaret ederek durum tespitinde bulunuyorlar. Depremzedelerimizin ihtiyaçlarını Kamu kaynakları ve gönüllü desteklerle karşılamak için tüm imkanlarımızla çalışıyoruz.

Trabzon’a gelen depremzede vatandaşlarımıza desteğimizi sürdürürken aynı zamanda Bakanlığımız koordinesinde deprem bölgesinde bulunan vatandaşlarımıza yönelik psikososyal destek çalışmalarını yürütmek üzere alanında uzman personellerimizi dönüşümlü olarak görevlendiriyoruz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle de yaşadığımız afet sürecinin farkındalığıyla, İl Müdürlüğü olarak ilimizde Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda geçici olarak barınma hizmeti alan depremzede kadınlarımızın yaralarını bir nebze olsun sarmak, deprem felaketinin olumsuz etkilerini azaltmak ve hayata daha sıkı bir şekilde birlik ve beraberlik için yeniden tutunmak amacıyla Müdürlüğümüz tarafından moral ziyaretleri düzenlenecektir. Ayrıca vatan, millet ve bayrak için canını feda eden şehit ve gazilerimizin annelerine yönelik ziyaretler de planlanmıştır.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde başta şehit ve gazilerimizin annelerini kucaklıyoruz. Deprem dolayısıyla yakınlarını kaybeden kadınlarımıza, annelerimize sabırlar diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Müdürlüğümüz kadınlarımızın yanında en büyük destekçi olmaya devam edecektir.