…
07 Mart 2022, Pazartesi Trabzon, Türkiye

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun


Birleşmiş Milletler tarafından 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ın tüm kadınlar için “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Ülkemizde de her yıl 8 Mart Kadınlar Günü olarak anılmakta, kadınların hak arayışında önemli bir tarihi simgelemektedir.

Kadına kutsal bir değer atfeden kültürümüz her türlü ayrımcılığın ve hak ihlalinin karşısındadır. Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak, toplumsal yaşamın her alanında kadınların güçlenmesini  sağlamak Bakanlığımızın temel ilkelerindendir. Bu anlayış ile Müdürlüğümüzce kadınların toplumsal statüsünün güçlenmesi ve her türlü karar mekanizmalarında yer almalarına yönelik  özverili çalışmalar sürdürmekteyiz.

İl Müdürlüğümüzce ŞÖNİM hizmetleri, KADES Uygulaması, Elektronik Kelepçe Uygulaması ve ALO 183 Hattı gibi alanlarda kurumlar arası iş birliği sağlanarak “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum” ilkesiyle kadına yönelik şiddetin önlenmesi, aile bireyleri arasındaki iletişim engellerini ortadan kaldırılması, danışmanlık hizmetleri gibi konular başta olmak üzere birçok alanda koruyucu önleyici farkındalık çalışmaları sürdürülmektedir. Ayrıca Bakanlığımız tarafından yayınlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı (2021-2025) kapsamında 88 yerel faaliyet ile il genelinde kadınlar ve kız çocuklarının güçlendirilmesi için kurumlar bünyesinde sorun alanlarına ve ihtiyaçlara yönelik planlamalar yapılarak çalışmalarımız devam etmektedir.  

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla “Bu Gün ve Her Gün Ne Diyorlarsa O” sloganıyla kadınlardan alınan ilhamla ellerinin değdikleri her yere değer katan, hayatımızın her alanında sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla varlıklarını hissettiren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.