…
…
…
02 Aralık 2021, Perşembe Trabzon, Türkiye

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ


Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık Günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir tarihtir.

Devletimiz son zamanlarda engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak adına pozitif ayrımcılığa yönelik kanun ve yönetmelikler çıkarmış ve uygulamalara başlanmıştır. Engellilik alanındaki sorunlar sadece engelli bireyleri değil tüm toplumu ilgilendiren ve tüm toplumun çözüme yönelik katılımını gerektiren sorunlardır. Bu çerçevede gerek sorunların tespitinde gerekse de çözümü için ortaya konacak çalışmalarda toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile ortak aklın ürünü çözümler oluşturulması gereklidir. Söz konusu çözümlerin en iyi düzeyde uygulanması için de toplumsal yaklaşım ve katılım hayati önemdedir. Engelli bireyler, günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için bütün güçleriyle çalışırken, diğer bireylerin de kendilerinden kaynaklanan her türlü engeli fark etmeleri ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal hareketi başlatmaları gerekmektedir.

Temel amacımız İlimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın bedensel, duygusal, bilişsel, sosyal, kültürel, eğitsel gelişimlerini destekleyerek yaşam kalitelerini yükseltmek, engellilerin toplumsal hayatın her alanına diğer bireylerle eşit haklarla bağımsız ve aktif olarak katılımlarına imkan sağlamaktır. Unutulmamalıdır ki engellilerin hayatındaki engeller ortadan kaldırıldığında ortada engellilik de kalmayacaktır.

3 Aralık Dünya Engelliler günü sebebiyle düzenlenen tüm programların toplumsal bilincin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor ve tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyoruz.