…
…
…
…
24 Kasım 2023, Cuma Trabzon, Türkiye

İnsana Sevgi Yakışır


Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında “İnsana Sevgi Yakışır” temasıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında 24 Kasım 2023 tarihinde Kahramanmaraş Caddesinden 15 Temmuz Şehitleri Parkına kadar “İnsana Sevgi Yakışır” temasıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Etkinlik; Trabzon Valisi eşi Güllühan Yıldırım, vali yardımcısı ve kaymakam eşleri, STK temsilcileri, siyasi partilerin kadın kolları başkan ve üyeleri, Göç İdaresi İl Müdürü ve çalışanları, Trabzon Sivil Kadın İnisiyatif Grubu üyeleri, KADEM Trabzon başkanı Elif Yükünç, Trabzon’da kadın alanında hizmet veren birçok kadın Sivil Toplum Kuruluşu İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluş müdürleri ve çalışanları, halkın katılımı ile gerçekleştirildi.

"İnsana Sevgi Yakışır" temalı yürüyüşte, kadına yönelik şiddete dikkat çekildi. Şiddete karşı topyekûn mücadelede kamu ile sivil toplumun dayanışmasının önemi vurgulandı. Yürüyüş sonunda konuşma yapan İl Müdürümüz N. Seha Sağlam; Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamındaki çalışmaların, küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalığı artırma ve etkili stratejiler geliştirme çabası ile sonuca ulaşabileceğini ifade etti. Dünya genelinde ve özellikle Gazze’de yaşanan kadın ve çocuk katliamlarına dikkat çekerek, şiddetin her türlüsü ile etkin mücadele ve işbirliği çağrısında bulundu

Sağlam konuşmasında; kadına yönelik şiddetle mücadelede 81 ilde uygulanan ulusal eylem planlarına vurgu yaparak, Alo 183 Sosyal Destek Hattı, KADES, elektronik kelepçe gibi caydırıcı mücadele yöntemleri ile aynı zamanda şiddet mağduru kadınları misafir etme imkânı veren kadın konukevleri hakkında bilgi verdi. Şiddete karşı sıfır tolerans ilkesini benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Sağlam, bu yıl Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığımız tarafından belirlenen “İnsana Sevgi Yakışır” teması bakış açımızın bir yansımasıdır dedi. Etkinlik turuncu balonların gökyüzüne bırakılması ile sona erdi.