…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2020, Çarşamba Trabzon, Turkey

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinlikleri


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle toplumsal farkındalığın artırılması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla İlimizde Vali Yardımcımız Ayhan DURMUŞ başkanlığında ve tüm ilçelerimizde Kaymakamlarımız başkanlığında eşzamanlı olarak  "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon,  İzleme ve Değerlendirme Toplantısı" yapılmıştır.

Yapılan toplantı sonrasında “Aile İçi Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Birimleri” olarak görev yapan Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki “Büro Amirliği” ve Trabzon İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki “Aile İçi Şiddet ve Çocuk Suçlarıyla Mücadele Kısım Amirliği ziyaret edilmiştir.

KADES uygulamasının tanıtımı ve farkındalığın artırılmasına yönelik olarak İlimiz 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkında stant kurulmuştur. Stantlarda görevli personellerimiz tarafından kadınlarımıza KADES uygulaması hakkında bilgi verilerek, KADES uygulamasının telefonlarına yüklemeleri konusunda yardımcı olunmuştur. Stant Vali Yardımcımız Ayhan DURMUŞ, İl Müdür Yardımcımız Seha SAĞLAM ve İl Müdür Yardımcımız Esengül KİBAR tarafından ziyaret edilmiştir.

İlimizde 2. kez oluşturulan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Trabzon Barosu, İlimiz Sivil Toplum Kuruluşları paydaşlığında oluşturulan “Keşanlı Kadınlar Direksiyonda” etkinliğine İl Müdürlüğümüz kadın personelleri araçları ile katılmışlardır.