…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Kasım 2020, Cuma Trabzon, Turkey

"Covid Sonrası Yaşamak İstediğiniz Dünya" Temalı Yarışma


Ülkemizin  taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin ilke ve hükümlerinin yetişkin ve çocuk olmak üzere toplumun tüm kesiminde öğrenilerek hayata geçirilmesi ve çocuk katılımının etkin kılınması temel ilkemizdir.

Çocuk ve gençlerimizin çocuk alanı ile ilgili tavsiye kararı almaları  ve bu kararları ilgili mercilere sunmaları ve çocuk haklarına ilişkin  tanıtım ve bilinçlendirme çalışmaları yapmaları amacıyla Trabzon Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bünyesinde çocuk hakları komitesi kurulmuştur.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını toplum olarak hepimizin hayatını ve yaşam şeklimizi değiştirirken çocuklarımızı da psiko-sosyal yönden olumsuz etkilemektedir. Bahsi geçen sorunu çocuk gözüyle görebilmek için çocuklarımızdan kendi hayal dünyalarından yola çıkarak bize duygularını en iyi şekilde ifade etmelerini istedik ve sözü çocuklarımızın kalemleri ile boyalarına bıraktık.

Bu kapsamda, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla İl Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren özel çocuk kulüpleri işbirliğinde gerçekleştirilen  “Covid sonrası yaşamak istediğiniz dünya” temasıyla resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren çocuklarımıza ödülleri sayın Valimiz İsmail USTAOĞLU tarafından verildi.