…
…
…
…
…
…
19 Mart 2021, Cuma Trabzon, Turkey

2021 Yılı Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Gerçekleştirildi.


18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile "2021 Yılı Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni" düzenlendi.

Valilik makamında gerçekleştirilen törene Valimiz İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Erdem Canpolat, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yakınları ile il protokolü katıldı.

Törende konuşma yapan Valimiz İsmail Ustaoğlu, Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümünü kutlayarak, ‘Bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız bir şekilde hayatımızı sürdürüyorsak, ezanımız ülkemizin her köşesinde okunuyorsa, rengini şehitlerimizin kanından almış bayrağımız ülkemizin her yerinde dalgalanıyorsa şehitlerimizin sayesinde olmuştur. Onlardan sonra gelen nesillerimiz, gençlerimiz, kardeşlerimiz ve tüm milletimiz aynı şekilde bu vatan için canlarını feda etmeye hazır. Başta Çanakkale Şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum.  Ayrıca tüm gazilerimize uzun ömürler temenni ediyorum’ dedi. Konuşmaların ardından şehit ailelerimize ve gazilerimize ‘Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları protokolün katılımıyla takdim edildi.