…
…
…
…
17 Mart 2022, Perşembe Trabzon, Türkiye

2022 Yılı Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Gerçekleştirildi.


18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile "2022 Yılı Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni" düzenlendi.

Valilik makamında gerçekleştirilen törene Valimiz İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Erdem Canpolat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Adem Şen, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Sahil güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Bnb. Ömer Harun Özkaynak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehit aileleri, gaziler ve il protokolü katıldı.

Törende konuşma yapan Valimiz İsmail Ustaoğlu, “Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki Kur’an-ı Kerim’de ‘Allah yolunda, vatanı için, milleti için ölenlere ölü demeyin, onlar diridirler fakat siz onları fark edemezsiniz’ buyuruluyor. Onlara verilen mertebe peygamberlerden sonra gelen en büyük mertebedir. Çünkü onlar semalardan ezan sesinin susmaması adına, bayrağımızın inmemesi adına canından canlarını feda ettiler. Şehit ailelerimizin bizlere emaneti olan kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimiz için ne yapsak azdır. Vatan için, bayrak için, millet için canını feda etmiş şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralanmış kahraman gazilerimize sağlık, sıhhat diliyorum”dedi.

Konuşmaların ardından ‘Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’ Valimiz İsmail Ustaoğlu tarafından Şehit Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep’in ailesine, Gazi Astsubay Emre Çalık ve Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Salih Akyüz’e tevcih edildi.