…
16 Temmuz 2021, Cuma Trabzon, Turkey

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ


On Beş Temmuz hain darbe girişiminin senei devriyesinde tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere sonsuzluğa uğurladığımız tüm gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Yaşayan gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum. Gazilerimizin bize emaneti olan eşlerine, çocuklarına, anne ve babalarına en derin saygılarımı sunuyorum. Şehit nurlanmış, Gazi ise onurlanmış askerdir.

15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi askeriyedeki ve bürokrasideki unsurlarını kullanarak devleti ele geçirmeye çalışmıştır. Kalkışma Cumhurbaşkanımızın halkımızı meydanlara daveti neticesinde büyük bir direniş başlamış gün aydınlandığında darbeye katılanlar etkisiz hale getirilmiştir. Ömer Halis DEMİR gibi kahramanlar üstlendikleri sorumlulukla darbenin seyrini değiştirmişlerdir.

Bütün darbelerin amacı yönetimi değiştirmektir ancak on beş temmuzdaki kalkışma devleti ele geçirme üzerine kurgulanmış, emperyalist bir darbe girişimi olarak dikkat çekmektedir.

15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Özellikle yeni nesillere, genç kuşaklara, çocuklarımıza milli mücadele ruhunu aşılayacağız ve o ruhu taşımalarını sağlayacağız. Bu kapsamda Müdürlüğümüz olarak kuruluşlarımızda kalan yardım ve bakım alan çocuklarımız ve gençlerimize vatan, millet, bayrak sevgisini aşılayarak 15 Temmuz iradesini unutturmayacağız.

Bu düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.