…
…
…
…
…
13 Ekim 2023, Cuma Trabzon, Türkiye

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü


Türkiye, Kanada ve Peru’nun girişimleriyle kız çocuklarının güçlenmesi adına sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi yatırımların artırılması, hâlihazırda var olan yoksulluk, şiddet, dışlanma ve ayrımcılığın önüne geçilmesini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 19 Aralık 2011 tarihinde her yıl 11 Ekim'de kutlanmak üzere “Dünya Kız Çocukları Günü” ilan edilmiştir.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü münasebetiyle Kuruluşumuz Fatih Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde çeşitli  etkinlikler yapılmıştır. Bu kapsamda çocuklarımızın katılımıyla günün anlam ve önemini belirten resim yarışması yapılmış, evlerde bulunan panolara günün anlam ve önemi hakkında yazıların asılarak farkındalık arttırılmıştır. Ayrıca kız çocuklarımız için eğlence programı hazırlanmış ve resim yarışmasında dereceye giren çocuklarımıza ödül töreni yapılmıştır.

Gerçekleştirilen programda Kuruluş Müdürümüz Sayın İsmail Hakkı AYDIN yarışmada dereceye giren çocuklara ödüllerini takdim ederek geleceğimizin mimarı olacak olan tüm kız çocuklarını tebrik etmiştir. Yapılan tüm etkinliklerde çocuklarımızın oldukça keyifli vakit geçirdikleri ve geleceğe dair motivasyonlarının arttığı görülmüştür.