…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Kasım 2021, Pazar Tokat, Türkiye

Türkiye'nin İlk Sosyal Hizmet Kampüsünün Temeli Atıldı


Türkiye'nin ilk Sosyal Hizmetler Kampüsünün temeli, Bakanımız Sayın Derya YANIK’ın katıldığı törenle atıldı.
52.253 metrekare alanda, içerisinde Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Gündüzlü Yaşam Merkezi Müdürlüğü, kapalı spor alanları, kapalı yüzme havuzu, suni çim saha, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, açık hava satranç alanı, açık hava spor aletleri, çocuk oyun parkları, su üzeri seyir oturma terasları, ahşap deck gezinti yolları, kümes hayvanları ve yüzen kuş barınakları, modern bir cami olan Sosyal Hizmet Kampüsünün temeli, düzenlenen program ile atıldı.
Programa Bakanımız Sayın Derya YANIK’ın yanı sıra, Valimiz Dr. Ozan BALCI, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Özlem ZENGİN, AK Parti Tokat milletvekilleri Av. Yusuf BEYAZIT ve Av. Mustafa ARSLAN, Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU ve protokol üyeleri katıldı.
Temel atma töreni öncesinde hitapta bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tokat Milletvekili Av. Özlem ZENGİN, projenin düşünülerek, kağıda döküp bu zamana kadar getiren herkesin emeğine sağlık. Çocuklarımız, engellilerimiz ve aileleri için her zaman daha fazlasını yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Projenin Tokat’a kazandırılması için bizlere destek veren ve temel etme törenine teşrif eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya YANIK’a bir kez daha teşekkür ederim.
Hitapları için kürsiye gelen Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, konuşmasında Türkiye’ye örnek olacak Sosyal Hizmetler Kampüsümüz, hem kimsesiz çocukların kalabileceği bir alan hem de bir eğitim yuvası olacak. Engellilerimiz ve ailelerinin yükünü hafifletmek bakımından güzel bir proje oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.
Hayırlı olsun
.” dedi.
“Çocuk Evleri Sitesi, Gündüzlü Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Kapalı Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Cami ve diğer donatılarıyla Tokat’a yaraşır bir kompleks olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan BALCI, “Devletimizin gerçek sahibi milletimizin özellikle engellilerimizin ve ailelerimizin yükünü almak, onlarla beraber olmak, onların hayatına büyük dokunuş yapma anlamında çok güzel bir proje oldu.” diye konuştu.
Bakanımız Sayın Derya YANIK, "Milletimizin bize olan güvenini boşa çıkarmayacak şekilde çalıştık, hizmet ürettik. Sosyal hizmetleri ve sosyal yardımları daha önce Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş şekilde çeşitlendirdik ve geliştirdik. Biz halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğuna inanan bu ruhu, çağın gereklerine uygun olacak şekilde sosyal hizmetlerle birleştirdik” dedi.
Sosyal Hizmetler Kampüsü'nün, Tokat'ın ihtiyaçlarını karşılamasının yanında diğer şehirlere de örnek olmasını ümit ettiğini belirten YANIK, şöyle devam etti:
"Ülkemize hizmet etme gücünü ve şevkini neredeyse 20 yıldır aralıksız sürdüren, en iyisini ve en güzelini hedefleyen bir iktidarın bakanı olarak, milletimizin bize olan inancı en önemli motivasyon kaynağım olmuştur. Milletimizin bize olan güvenini boşa çıkarmayacak şekilde çalıştık, hizmet ürettik. Sosyal hizmetleri ve sosyal yardımları daha önce Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş şekilde çeşitlendirdik ve geliştirdik. Biz, halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğuna inanan bu ruhu, çağın gereklerine uygun olacak şekilde sosyal hizmetlerle birleştirdik. İşte bugün temelini atacağımız bu kampüs, tam da bu bakış açısının sonuçlarından birisi. Mekan düzenlemeleriyle ve donatılarıyla insana değer veren bir hizmet anlayışını, burada en güzel ifadesiyle ortaya koyduğumuzu düşünüyorum."
“1300'ü aşkın bakım kuruluşumuzda, 14 bine yakın evladımız bize emanet”
Bütün çocukların özenle sahip çıkılması gereken birer emanet olduğunun altını çizen Bakanımız Yanık, "Biz buna inanıyoruz. Onlar bize emanet, biz geleceği onlara emanet edeceğiz günün birinde. Bütün çocukların geleceğe sağlıklı ve yeterli şekilde hazırlanmasını sağlamak, gerek anayasal gerekse sosyal ama aynı zamanda vicdani sorumluklarımız arasında yer alıyor. Bugün ülke çapında 1300'ü aşkın bakım kuruluşumuzda, 14 bine yakın evladımız bize emanet. Onların en iyi şekilde hayata hazırlanmaları için tüm imkanlarımızı seferber ederek çalışıyoruz." diye konuştu.
"Mutlu, sağlıklı, üreten ve faydalı bireyler olabilmeleri için çaba harcıyoruz. Bununla birlikte, çocuklara yönelik politikalarımızda aile hayatının incelenmesi, aile odaklı hizmet modellerimizi belirleyen temel yaklaşımımız 'çocuğun üstün yararı' olmazsa olmazımız." ifadesini kullanan Yanık, çocuğun üstün yararı ilkesi doğrultusunda, aile yanında kalması mümkün olamayan çocuklara kurumlarını açtıklarını dile getirdi.
Çocuk evleri sitelerinin çok güzel bir örnek oluşturduğunu anlatan Bakan YANIK, şunları kaydetti:
"Çocuk hizmetlerindeki insan odaklı büyük dönüşümün parçası olarak artık koruma-bakım kuruluşlarımızı koğuş sisteminden ev sistemine dönüştürdük. 50-100 çocuğun bir arada kaldığı koğuşlardan artık 5-6 çocuğun bir arada kaldığı yaşlarına göre sınıflandırıldıkları, apartman dairelerinde, mahallenin bir parçası olarak yaşadıkları fiziki şartlara dönüştürdük. Çocuklarımız hem burada hayatlarını idame ettiriyorlar, hem sosyalleşiyorlar hem yaşlarına göre ev içindeki sorumluluklarını paylaşarak aslında geleceğe de bir anlamda hazırlanmış oluyorlar. Sosyal olgunluğa erişerek büyüyor ya da çocuk evleri sitelerimizde, tıpkı kampüsümüzdeki gibi siteyi oluşturan küçük villa tipi konutlarda kalarak sosyalleşmiş oluyorlar. Temelini attığımız bu sosyal hizmet kampüsümüzde de 50 kişilik kapasitesiyle çocuklarımıza, her türlü sosyal, kültürel ve sportif imkânları olan bir çocuk evleri sitesi inşa edeceğiz."
Bakanımız Derya YANIK, daha sonra Vali Ozan BALCI'yı makamında ziyaret etti. Buradaki temaslarının ardından Tokat Belediye Başkanlığına geçen Bakan YANIK, Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ardından, AK Parti Tokat İl Başkanlığını ziyaret eden Bakanımız Derya YANIK, daha sonra Tokat'ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.
Yapılan tarihi ve kültürel gezinin ardından Huzurevi Müdürlüğümüze gelen Bakanımız Sayın Derya YANIK ve il protokolünü, Niksar Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğümüz folklör ekibi karşıladı. Çocuklarımızın oyunlarını ilgi ile takip eden Bakanımız, çocuklarımıza teşekkür etti.
Yaşlılarımızı odalarında ziyaret eden YANIK, her bir yaşlımıza hatırlarını sordu. Yaşlılarımızın yapmış olduğu el emeği ürünleri sergisini gezmesinin ardından ziyaretini sonlandırdı.
Ziyaretleri anısına personeller ile fotoğraf çektiren Bakanımız Sayın Derya YANIK, ilimizdeki son ziyareti olan şehit ailesinin ikametine geçti.
Yapılan ziyaretin ardından Bakan YANIK, Tokat ziyaretini sonlandırdı