…
…
…
06 Ocak 2020, Pazartesi Tokat, Türkiye

SOSYAL DESTEK HIZIR TOKAT PROJESİNİN 1 YILI DEĞERLENDİRİLDİ


Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI himayesinde 02.01.2019 tarihi itibariyle başlatılan İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi 2019 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Tokat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzde ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünde görevli Şefkat Elçilerimiz katıldı.

Şefkat Elçilerimize hitapta bulunan İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Valiliğimiz koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından Şehit Yakınları, Gaziler ve çocukları, İhtiyaç sahibi (yetimler ve öksüzler, yoksullar, yaşlılar, engelliler, engelli çocuklar, anne-babası engelli çocuklar, dul ve kimsesiz) vatandaşlarımıza, devletin şefkat elinin her zaman üzerlerinde olduğunun hissettirmek ve İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yalnız olmadıklarının bilincinde olarak; hayatlarını idame ettirmeleri, varsa ihtiyaçlarının ve sorunlarının giderilmesi için hazırlanan Sosyal Destek Hızır Tokat projesi kapsamında 1 yılda çok güzel sonuçlar elde ettik. Hepinize özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. “ dedi.

Sözlerinin devamında ÖZDEMİR, “Bu projenin başlamasıyla gördük ki sorunu çözüme kavuşturma arzusu ve hedefe ulaşmak amacıyla ilimiz genelinde 103 Şefkat Elçimiz ile 36 bine yakın aile ziyareti gerçekleştirilerek yaklaşık 130 bin şahsa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt SELÇUK’un, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın ve bizlerin selamlarını ilettiniz ve ihtiyaçları karşılama noktasında gayret gösterdiniz.

Geçtiğimiz 1 yıl içerisinde evi yanan vatandaşlarımıza ev yapımında inşaat malzemesi tedariki, eşyası tahrip olana eşya tedariki, sağlık sorunu olan vatandaşlarımıza tedavi olma imkanı, sel felaketinde zarar gören vatandaşa mobilya yardımı konusunda yardımcı oldunuz. Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi kapsamında sosyal güvencesi olmayan, tekerlekli ve akülü araca ihtiyaç duyan ailelerimize de yetiştiniz. Hepinizin emeğine sağlık..

Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisinde şöyle buyurur --- İki günü eşit olan ziyandadır.---İnşallah bu çalışma gayreti ile hep birlikte daha fazla çalışarak ve 2019 yılında yapmış olduğumuz çalışmanın üzerine çıkarak 2020 yılında daha fazla vatandaşımızın sorununu çözeceğiz.” Dedi.

Toplantı devamında İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, hazırlanan sunum ile ilimiz merkezinde yapılan hizmetleri katılımcılara sundu.

Yapılan ziyaretler, çözüme kavuşan sorunlar, görüşülen kişi sayılarının üzerinden yapılan değerlendirmelerin ardından projenin geliştirilmesi ve işleyişin kolaylaştırılması için istişarelerde bulunuldu.

Toplantı karşılıklı soru-cevap, sorun ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından son buldu.