…
…
…
…
…
…
13 Eylül 2019, Cuma Tokat, Türkiye

Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi İrtibat Yetkilileri Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi


Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI başkanlığında hazırlanan, İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen Sosyal Destek Tokat Hızır Projesinin 9 aylık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılan değerlendirme toplantısına Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlerimiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürleri ve kuruluş irtibat yetkilileri katıldı.

Toplantının açılışını yapan İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Valiliğimiz koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından Şehit Yakınları, Gaziler ve çocukları, İhtiyaç sahibi (yetimler ve öksüzler, yoksullar, yaşlılar, engelliler, engelli çocuklar, anne-babası engelli çocuklar, dul ve kimsesiz) vatandaşlarımıza, devletin şefkat elinin her zaman üzerlerinde olduğunun hissettirmek ve İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yalnız olmadıklarının bilincinde olarak; hayatlarını idame ettirmeleri, varsa ihtiyaçlarının ve sorunlarının giderilmesi için hazırlanan Sosyal Destek Hızır Tokat projesi kapsamında 9 ayda çok güzel sonuçlar elde ettik. Hepinize özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. “ dedi.

Sözlerinin devamında ÖZDEMİR, “Bu projenin başlamasıyla gördük ki sorunu çözüme kavuşturma arzusu ve hedefe ulaşmak amacıyla ilimiz genelinde 103 Şefkat Elçimiz ile 27 bine yakın aile ziyareti gerçekleştirilerek yaklaşık 100 bin şahsa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt SELÇUK’un, İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU’nun, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın bizlerin ve vakıf müdürlerimizin selamlarını ilettiniz ve ihtiyaçları karşılama noktasında gayret gösterdiniz. Geçtiğimiz 9 ay içerisinde evi yanan vatandaşlarımıza ev yapımında inşaat malzemesi tedariki, eşyası tahrip olana eşya tedariki, sağlık sorunu olan vatandaşlarımıza tedavi olma imkanı, sel felaketinde zarar gören vatandaşa mobilya yardımı konusunda yardımcı oldunuz. Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi kapsamında sosyal güvencesi olmayan, tekerlekli ve akülü araca ihtiyaç duyan ailelerimize de yetiştiniz. Akülü araç kullanma raporu olan 7 vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye sağlanırken, 53 vatandaşımıza da tekerlekli sandalye verdiniz. İnşallah bu çalışma gayreti ile hep birlikte daha fazla vatandaşımıza ulaşarak daha fazla sorunu çözeceğiz.” Dedi.

Toplantı devamında İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, hazırlanan sunum ile ilçelerimizin 9 ayda yapmış oldukları hizmetleri katılımcılara sundu.

İlçe ilçe yapılan ziyaretler, çözüme kavuşan sorunlar, görüşülen kişi sayılarının üzerinden yapılan değerlendirmelerin ardından projenin geliştirilmesi ve işleyişin kolaylaştırılması için istişarelerde bulunuldu.

Toplantı karşılıklı soru-cevap, sorun ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından son buldu.