…
…
…
…
…
10 Ekim 2019, Perşembe Tokat, Türkiye

Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi İle 1379 Öksüz ve Yetim Çocuğumuz Sevindirildi


Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın himayelerinde başlatılan, İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yürütülen Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi kapsamında, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın talimatıyla öğrenimine devam eden yetim ve öksüz çocuklarımızın ihtiyaçları karşılandı.

02.01.2019 tarihinde başlayan Sosyal Destek Hızır Tokat projesi kapsamında, Şefkat Elçilerimiz tarafından 29.379 aile ziyaret edilerek 106.207 aile fertlerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, kaymakamlarımız ve İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in selamları iletilmiştir. Yapılan ziyaretlerde ailelerin ihtiyaçları olup olmadığı gözlenmiş, Devletin Şefkat Ellerinin Vatandaşlarımızın üzerinde olduğu hissettirilmiştir. Bu projenin bir parçası olarak Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın talimatıyla bayram öncelerinde ve eğitim öğrenim dönemleri öncesinde öksüz ve yetim çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasını istemiştir.

İlimiz genelinde öğrenimine devam eden öksüz-yetim 1379 çocuğumuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenmiş ve çocuklarımızın ihtiyaçları tespit edilmiştir.

İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın düsturu ile hazırlanan projemiz kapsamında Peygamber Efendimiz (sav) örnek alınarak yetim ve öksüzleri sevindirmek üzere yapılan çalışma sonucunda 5500 parça ihtiyaç olan ürün temin edilmiştir.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihale ile Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi bütçesiyle alınan ürünler, ilçelere, okullara ve isimlere göre paketlenmiş ve dağıtılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmiştir.