…
27 Aralık 2019, Cuma Tokat, Türkiye

Sosyal Destek Hızır Tokat Kapsamında Yangında Eşyaları Zarar Gören Ailelere Ev Eşyaları Tedarik Edildi


Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI himayesinde 02.01.2019 tarihi itibariyle başlatılan İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Sosyal Destek Hızır Tokat projesi kapsamında yangında ev eşyaları zarar gören ailelere destek sağlandı.

İlimiz Merkezinde ve Erbaa İlçemizde çıkan yangında evleri zarar gören ailelere ziyarete giden; Sosyal Destek Hızır Tokat Projesinde görevli Şefkat Elçilerimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI ve İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in selamını iletmiş akabinde ailelere psiko-sosyal destek vererek zarar gören eşyaları tespitte bulunmuştur.

Tokat Merkezde ikamet eden Afgan asıllı aile ve Erbaa ilçemiz Hacıpazar köyünde evleri zarar gören 3 aile ile görüşmeler yapan Şefkat Elçilerimiz, ailelerin taleplerini alarak diğer kamu hizmetlerinden yararlanmaları içinde yönlendirmeler yapmıştır.

Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI önderliğinde “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturu ile hazırlanan Sosyal Destek Hızır Tokat projesi kapsamında ailelerin talepleri değerlendirilmiş, Tokat Merkezde ikamet eden hayırsever bir vatandaşımız tarafından ihtiyacı olan ailelere verilmek üzere tarafımıza teslim edilen ev eşyaları mağdur vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre verilmiştir.

Erbaa ilçemiz Hacıpazar köyünde ikamet eden ailelere ihtiyacı olan eşyalar gönderilirken, Tokat merkezde Afgan asıllı ailemiz için yeni bir ev kiralama çalışmaları devam etmektedir. Yeni bir ev kiralanan kadar eşyalar depoda tutularak, eşyalar yeni adreslerine gönderilecektir.

Ev eşyalarının kısa sürede tedarik edildiğini öğrenen mağdur aileler, “Allah Devletimizden ve Devlet Büyüklerimizden razı olsun. Yalnız olmadığımızı hissettirdiler. İhtiyacımız olduğu anda sorunumuzun çözümü için çaba sarfettiler. Rabbim inşallah hayırsever vatandaşımızın da gönlüne göre verir. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır.” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.