…
…
…
…
…
…
…
02 Ocak 2020, Perşembe Tokat, Türkiye

Şehit Yakınları ve Gazilerimizin Her Zaman Yanındayız


2019 yılını uğurlarken ilimiz merkezinde ve ilçelerimizde ikamet eden en yaşlı şehit ailemizi ve en yaşlı gazilerimizi ziyaret ederek yeni yılın kendilerine sağlık ve sıhhat getirmesini diledik.

İlimiz Merkezinde, İl Müdürlüğü ve Tokat Sosyal Hizmet Merkezi olarak ilçelerimizde ise ilgili Sosyal Hizmet Merkezleri Şehitlerimizin ailelerini Ramazan ve Kurban Bayramlarında yanı sıra ailelerimizin özel günlerinde ve şehitlerimizin şehadetlerinin sene-i devriyesinde ziyaret ediyoruz. Gazilerimizle ise 19 Eylül Gaziler gününde, özel günlerinde, şehit yakınları ve gazilerimiz için düzenlenen programlarda biraraya geliyoruz.

2019 yılı içerisinde toplamda 345 şehidimizin yakınına ziyarette bulunulurken, 664 gazimizle biraraya gelerek hasbihal ettik.

2020 yılı öncesinde 2019 yılının son gününde de ilimiz merkezinde ve ilçelerimizde ikamet eden en yaşlı şehit yakınlarını ve en yaşlı gazilerimizi ziyaret ederek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürümüz Sayın Selim ÇELENK, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI ve İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in selamları iletildi. Yapılan ziyaretlerde, 2020 yılının kendilerine sağlık, sıhhat ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunuldu.

Bu ziyaretlerde Tokat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü idareci ve Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi personelleri, ilimiz merkezinde ikamet eden Özel Kuvvetlerde görev yaparken uçağın düşmesi sonucu şehadete ulaşan Hava Asb. Kd. Üçvş. Mehmet ÖZDEN’in 68 yaşındaki annesini ziyaret ederken gazilerimizden Kore Gazisi 88 yaşındaki Mehmet Ali KARATAŞ ziyaret edildi.

Niksar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü idareci ve Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi personelleri, Niksar ilçemizde ikamet eden Diyarbakır’da görevi başındayken şehadete ulaşan Jandarma Er Ali GÜÇLÜ’nün 95 yaşındaki annesi Nazmiye GÜÇLÜ’yü akabinde ise 92 yaşındaki Kore Gazimiz Himmet DOĞAN’ı ziyaret etti.

Zile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü idareci ve Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi personelleri, Zile İlçemizde ikamet eden Şırnak’ta görevi başında şehadete ulaşan P. Komando Turan PEŞMEN’in 85 yaşındaki babası Recep PEŞMEN’i ziyaret etti.

Turhal Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü idareci ve Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi personelleri, öncelikle Turhal İlçemizde ikamet eden Şehit Polis Memuru Gazi ERDEMİR’in 83 yaşındaki annesi Güllü ERDEMİR’i ziyaret ederken akabinde ise 77 yaşındaki gazimiz İbrahim BÜTÜN’ü ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde; yüreklerindeki vatan, bayrak ve millet aşkı ile tarihe destan yazan şehit ve gazilerimiz rahmet, minnet ve şükranla yâd edilirken, Devletimizin daima yanlarında olduğu hatırlatıldı.