…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Ocak 2020, Cuma Tokat, Türkiye

Şehit Teğmen Sinan BİLİR Son Yolculuğuna Uğurlandı


Barış Pınarı Harekatı Bölgesinde meydana gelen bombalı araç saldırısı sonucu şehit olan Piyade Teğmen Sinan BİLİR, son yolculuğuna uğurlandı.

Piyade Teğmen Sinan BİLİR’in cenazesi, Şanlıurfa'da düzenlenen törenin ardından hava yoluyla Tokat'a getirildi. Tokat Havalimanı'nda şehit BİLİR'in cenazesini Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, Tokat Milletvekilleri, il protokolü, şehidin ailesi ve vatandaşlar karşıladı.

Şehit Sinan BİLİR için Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Cuma namazı sonrası İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ tarafından Cumhuriyet Meydanında kıldırılan cenaze namazının ardından şehidimiz Erenler Mezarlığı Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze namazına Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Uğurhan KUŞ, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, Tokat Milletvekilleri, 5'inci Piyade Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Aykut TOMBUL, 48'inci Piyade Alay Komutanı Albay Ayhan OCAK, İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU, İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, kamu kurum-kuruluş idarecileri, şehidin ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Uğurhan KUŞ ve Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, şehidin cenazesine sarılı Türk Bayrağı ile cenazesi önünde taşınan fotoğrafını ağabeyi Ahmet BİLİR’e teslim ettiler.

Cenaze töreninin ardından İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, şehidin ailesine başsağlığı ve sabır dileyerek, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.