…
…
…
23 Eylül 2019, Pazartesi Tokat, Türkiye

Şefkat Elçilerimiz Yangında Evi Zarar Gören Vatandaşımıza Hızır Gibi Yetişti


Tokat merkeze bağlı Yazıbaşı Köyünde yaşanan yangın felaketinin ardından zarar gören vatandaşımıza Sosyal Destek Hızır Tokat görevlileri tarafından yardım yapıldı.

Valiliğimiz koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlükleri tarafından yürütülen Sosyal Destek Hızır Tokat projesi kapsamında Yazıbaşı köyünde yaşanan yangında eşyaları zarar gören vatandaşımız, Tokat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde çalışan ve Sosyal Destek Hızır Tokat Projesinde görevli Şefkat Elçilerimiz tarafından ziyaret edildi.

Yaşanan yangın felaketinden etkilenen aileye öncelikle psiko-sosyal destek veren Şefkat Elçilerimiz, sonrasında ailenin ihtiyaçlarını dinledi.

Yapılan görüşmelerde yangından evi büyük hasar gören Süleyman ŞİMŞEK kendi imkânları ve yapılan yardımlarla evinin onarımını yapmış, ancak zarar gören eşyalarını alamadığı öğrenilmiştir. Ailenin yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmesi için öncelikli olan eşyalar belirlenerek Sosyal Destek Hızır Tokat Sistemine eklenmiş ve öncelikli eşyalar yapılan değerlendirmelerin ardından Sosyal Destek Hızır Tokat projesi bütçesinden karşılanmıştır.

ŞİMŞEK ailesinin ihtiyaçları olan buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın gibi eşyalar. Şefkat Elçilerimiz tarafından kendilerine teslim edildi. Teslim sırasında vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt SELÇUK, İçişleri Bakanımız Valimiz Dr. Ozan BALCI, İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gültekin ÇAKMAK’ın selamları iletilerek güzel günlerde kullanmaları temennisinde bulunuldu.

İhtiyaçları karşılanan vatandaşımız, “Devletimizin şefkat ellerini her zaman üzerimizde hissediyoruz ve bugün tekrardan hissettirdiniz. Devletimize ve bu çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştular.