…
…
…
…
…
…
…
…
10 Eylül 2019, Salı Güryıldız/Tokat, Türkiye

Şefkat Elçilerimiz Sel Felaketinden Zarar Gören Ailelere HIZIR Gibi Yetişti


Valiliğimiz koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından Şehit Yakınları, Gaziler ve çocukları, İhtiyaç sahibi (yetimler ve öksüzler, yoksullar, yaşlılar, engelliler, engelli çocuklar, anne-babası engelli çocuklar, dul ve kimsesiz) vatandaşlarımıza, devletin şefkat elinin her zaman üzerlerinde olduğunun hissettirmek ve İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yalnız olmadıklarının bilincinde olarak; hayatlarını idame ettirmeleri, varsa ihtiyaçlarının ve sorunlarının giderilmesi için hazırlanan Sosyal Destek Hızır Tokat projemiz kapsamında, Güryıldız Beldesinde meydana gelen sel felaketinden zarar gören vatandaşlarımıza destek sağlandı.

Şeyh Edebali’nin “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” sözü rehber edinilerek hazırlanan ve 1 Ocak 2019 tarihi ile başlayan Sosyal Destek Hızır Tokat projesi kapsamında selam verilmeyen, ihtiyacı karşılanmayan kimsenin kalmaması hedef olarak konulmuştur.

Hedeflerimizi yerine getirirken Güryıldız Beldesinde yaşanan sel felaketinde evleri ve eşyaları zarar gören vatandaşlarımız, Tokat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde çalışan ve Sosyal Destek Hızır Projesinde görevli Şefkat Elçilerimiz tarafından ziyaret edildi.

Yaşanan sel felaketinden etkilenen ailelere öncelikle psiko-sosyal destek veren Şefkat Elçilerimiz, sonrasında ailelerimizin ihtiyaçlarını dinledi. Ziyaret edilen Ö.Y ve ailesi akabinde bir diğer mağdur Y.E ve ailesinin yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak üzere öncelikli eşyaları belirlendi. Sosyal Destek Hızır Tokat Sistemine eklenen ihtiyaçlar, yapılan değerlendirmelerin ardından Sosyal Destek Hızır Tokat projesi bütçesinden karşılandı.

Ö.Y ve Y.E’nin ihtiyaçları olan buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, halı, yatak vb. eşyalar. Şefkat Elçilerimiz tarafından kendilerine teslim edildi. Teslim sırasında vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI ve İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in selamları iletilerek güzel günlerde kullanmaları temennisinde bulunuldu.

İhtiyaçları karşılanan vatandaşlarımız, devletimizin şefkat ellerinin her zaman üzerimizde olduğunu bugün tekrardan hissettik. Rabbim herbirinden razı olsun. Diyerek minnetlerini iletti.