…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Eylül 2019, Çarşamba Tokat, Türkiye

Şefkat Elçilerimiz İle Biraraya Gelerek Sosyal Destek Hızır TOKAT Projesini Değerlendirildik


Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI önderliğinde başlatılan,  İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen Sosyal Destek Hızır Tokat Projesinde görev yapan Şefkat Elçileri ile biraraya gelerek 9 ay boyunca yapılan çalışmaları değerlendirdik.

Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın katılımıyla 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Şehit Binbaşı Bozpınar Salonunda düzenlenen toplantıda ilçe ilçe yapılan çalışmaların sunumunu gerçekleştiren İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Öncelikle toplantımıza katılım sağlayan siz değerli Şefkat Elçilerimize projemizin başlamasından bu güne kadar yapmış olduğunuz çalışmalar için teşekkür ediyorum. Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın ilimizde göreve başlamasıyla ve bizlere verdiği fikirler ile yola çıkarak Sosyal Destek Hızır TOKAT’ı hayata geçirdik. Sizlerin emekleri, sizlerin özverili çalışmaları ile ihtiyaç sahibi birçok insana yardımcı olduk. Çalışmalarımız devam ederken Valiliğimiz tarafından Sosyal Destek Hızır TOKAT Projesi web otomasyonu hazırlanarak hem bizlerin işleri hem de vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine ulaşması bir kat daha kolaylaştı.

9 ay önce başlatılan Sosyal Destek Hızır Tokat ile birlikte sizler yapmış olduğunuz hane ziyaretlerinde karşılaştığınız sorunlar karşısında tüm yüreğiniz ile vatandaşlarımızın yanında oldunuz, dertleri ile dertlendiniz, çare olmak için şefkatli ellerinizi uzattınız. Yürüme zorluğu çeken vatandaşımıza tekerlekli ve akülü sandalye verdiniz, eli yanan çocuğumuzun tedavisini yaptırdınız, sel felaketinde eşyaları zarar gören vatandaşlarımızın eşyalarını tedarik ettiniz, evi yanan vatandaşımıza ev yapması noktasında malzeme tedarik ettiniz bu örnekler saymakla bitmeyecek. Fakire, fukaraya, kimsesiz biçare yaklaşık 27 bin haneyi ziyaret ederek 100 bin kişinin gönüllerine girdiniz. Bu vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Bakanımız Sayın Zehra ZÜMRÜT, İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, bizlerin ve Vakıf Müdürlerimizin selamını ilettiniz ve devletimizin her zaman yanlarında olduğunu söylediniz. “dedi

Toplantı devamında İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, hazırlanan sunum ile ilçelerimizin 9 ayda yapmış oldukları hizmetleri katılımcılara sundu.

İlçe ilçe yapılan ziyaretler, çözüme kavuşan sorunlar, görüşülen kişi sayılarının üzerinden yapılan değerlendirmelerin ardından projenin geliştirilmesi ve işleyişin kolaylaştırılması için istişarelerde bulunuldu.

Şefkat Elçilerimize hitapta bulunan Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI,  projenin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, yaptıkları kıymetli işten dolayı şefkat elçilerini tebrik etti.

Projenin büyüyerek devam edeceğini kaydeden Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, Sosyal Destek Hızır’ın sadece Tokat’a değil, Türkiye’ye örnek olduğunu ifade etti.

 İlin valisi olarak öncelikle asayiş ve huzurdan, daha sonra ise fakir fukara, garip gureba, aç açıkta olan vatandaşlardan sorumlu olduğunu kaydeden Vali BALCI, “Şefkat elçileri olarak sizler bizim elimiz ayağımız, kolumuz gözümüz oldunuz. Devlet ve millet adına bir sürü hayır duası aldınız.  Ben hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal Destek Hızır Tokat’ın sosyal yardım projesi olmadığını kaydeden Vali Dr. Ozan BALCI, “Projedeki amacımız başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimizin selamlarını vatandaşlarımıza iletmek, merhaba demek, ev ev gezip vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu hissettirmekti. Anadolu insanımızın derdini dert edinmek istiyoruz. Sizler vatandaşlarımızın ayağına giderken bizleri temsil ediyorsunuz. Devletimizin imkânları var. Açta açıkta kimse kalmayacak. Çağdaş anlamda devlet olmanın gereği bu. Vatandaşlarımıza sahip çıkacağız. Bu aslında devletin gerçek sahibi milletimizin işini, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırma projesi.” diye konuştu.

Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, projede emek veren herkese teşekkür etti ve toplantı sonlandırıldı.