…
…
…
…
…
07 Aralık 2020, Pazartesi Reşadiye/Tokat, Türkiye

Sazak Şehitlerimiz Rahmet ve Saygı İle Anıldı


7 Aralık 2009 tarihinde Sazak Karakolu’na dönen askerlerimizi taşıyan araca terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu şehit olan 7 asker için düzenlenen anma programı düzenlendi.

Reşadiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz tarafından Şehitlik Anıtında düzenlenen törene Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI'nın yanı sıra Reşadiye Kaymakam Vekili Sinan KORKMAZ, Reşadiye Belediye Başkanı Mustafa YILMAZ, İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, İl Tarım Müdürü Orhan ŞAHİN, Reşadiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ünsal GENÇLER,  daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Sazak Şehitleri anıtı önünde koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen anma programı şehitler adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra, 11 yıl önce teröristlerin şehit ettiği 7 asker, dualarla anıldı.

Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, “Şehitlerimiz vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını veren insanlar. Türk Devleti bu coğrafyada yaşadığı sürece birlik beraberlik uğruna canlarını veren şehitlerimizin ve ailelerinin her zaman yanındayız. Burada şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçlu olduğumuzu ifade ediyorum. Bu vesile ile devlet, millet, vatan, bayrak, bağımsızlık, ezan için dar-ı bekaya irtihal eden tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık afiyet diliyorum.” dedi.

7 Aralık 2009'da Reşadiye ilçesine bağlı Sazak köyü yakınlarında teröristlerce düzenlenen hain saldırıda Uzman Çavuş Harun Arslanbey ile erler Onur Bozdemir, Kemal Bide, Ferit Demir, Yakup Mutlu, Cengiz Sarıbaş ve Fatih Yonca şehit düşerken Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ile erler Arif Temel, Emrah Mandıralı ise yaralanmıştı.