…
09 Kasım 2020, Pazartesi Tokat - Türkiye

Saygı, Sevgi ve Rahmetle Anıyoruz.


İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, kendini Türk milletinin özgürlüğü için feda etmiş, milletin menfaatlerini kendi menfaatinin önüne koymuş bir önderdir. İstiklal mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. yılını rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Büyük önder, milletimizden aldığı güç ve destek ile kurtuluş mücadelemize öncülük etmiş, yok edilmeye çalışılan vatan toprakları üzerinde yeni bir devlet kurmuş ve bizlere; bağımsız, laik ve demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni armağan etmiştir.

Kurtuluş savaşı yıllarında yetim çocukların koruyuculuğunu da yapan Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, Himaye-i Etfal'in (Çocuk Esirgeme Kurumu) de kuruculuğunu ve koruyuculuğunu yapmıştır. Sosyal Hizmetler alanında bugünkü bulunduğumuz noktaya gelişimizde onun katkısı büyük olmuştur. En büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetlerini muhafaza etmek, aziz milletimizle dayanışma içinde, bu emaneti çok daha yükseklere taşımaktır.

Bu düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsına dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. 

 

Mahmut ÖZDEMİR

Tokat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü