…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Ocak 2020, Perşembe Turhal/Tokat, Türkiye

OKA Tarafından Teknik Destek Sağlanan “Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezleri Personellerinin Psikolojik Sağlamlık Becerilerinin Geliştirilmesi” Eğitimi Tamamlandı


İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından teknik destek sağlanan “Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezleri Personellerinin Psikolojik Sağlamlık Becerilerinin Geliştirilmesi” Eğitimi tamamlanarak katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

2 grupta yapılan eğitimlerimiz 20-22 Aralık 2019 ve 27-29 Aralık 2019 tarihinde yapılarak sona erdi.

Eğitimlere Turhal Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde ve Zile Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde görev yapan 51 bakım personelimiz katıldı.

İletişim, Stresle Başa Çıkma ve Öfke Yönetimi, Davranış Problemleri, Risk Grubundaki Vatandaşlarımız İle İletişim Teknikleri ve Müdahale Yöntemleri eğitimleri alan personelimiz eğitim sürecini başarı ile tamamlamış ve sertifika almaya hak kazanmıştır.

Turhal Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde gerçekleşen sertifika töreninde İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Bakım personeli olmak gerçekten çok zor iştir. Sabır işidir bu iş. Belki de ailelerinizden çok bu engelli ve yaşlılarımız ile bir aradasınız. Engelli vatandaşlarımızı ve yaşlılarımızı kendi aile bireylerinizden ayırmadığınız ve en güzel şekilde bakımlarını sağladığınız için teşekkür ederim. Sizler bu görevde çalışarak sadece dünya hayatınızı devam ettirdiğinizi düşünüyor olabilirsiniz ancak engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yapmış olduğunuz hizmet ile ahiret hayatınızı kurtaracaksınız. Dezavantajlı vatandaşlarımıza hizmet etmenin zorluğunu bildiğimiz için sizlere stresle başa çıkma ve psikolojik sağlamlık becerilerinizi artırmaya yönelik bu eğitimleri planladık. İnşallah bu eğitimleri almanız ile engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vereceksiniz. Hepinize yapmış olduğunuz görevde başarılar diliyorum. Ayrıca eğitim programında bizlere destek olan ve bilgilerini personelimizle paylaşan başta TOGÜ Eğitim Fakültesi PDR Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tahsin İLHAN olmak üzere tüm hocalarımıza minnetlerimi sunuyorum.” dedi.

Program, İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in katılımcılara ve eğitimcilere sertifikalarını takdim etmesinin ardından son buldu.

Programa İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR ve TOGÜ Eğitim Fakültesi PDR Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tahsin İLHAN’ın yanı sıra İl Müdürlüğümüzde Engelli ve Yaşlı Hizmetleri iş ve işlemlerinden sorumlu Şube Müdürümüz Osman ERDEM, Zile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ali PİLAVCIOĞLU ve Turhal Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Adem KESKİN katılmıştır.​