…
…
…
…
…
06 Ocak 2020, Pazartesi Niksar/Tokat, Türkiye

Niksar’da Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi Değerlendirmesi Yapıldı


Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI himayesinde 02.01.2019 tarihi itibariyle başlatılan İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi 2019 yılı Niksar değerlendirme toplantısı, şefkat elçilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Niksar Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya Niksar Kaymakamımız İlhami DOĞAN, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüz İlhami ÖZTÜRK, Sosyal Hizmet Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Başkanlığı personelleri katıldı.

Toplantıda Şefkat Elçilerimize 2019 yılında yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkürlerini sunan İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Valiliğimiz koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından Şehit Yakınları, Gaziler ve çocukları, İhtiyaç sahibi (yetimler ve öksüzler, yoksullar, yaşlılar, engelliler, engelli çocuklar, anne-babası engelli çocuklar, dul ve kimsesiz) vatandaşlarımıza, devletin şefkat elinin her zaman üzerlerinde olduğunun hissettirmek ve İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yalnız olmadıklarının bilincinde olarak; hayatlarını idame ettirmeleri, varsa ihtiyaçlarının ve sorunlarının giderilmesi için hazırlanan Sosyal Destek Hızır Tokat projesi kapsamında 1 yılda çok güzel sonuçlar elde ettik. Niksar ilçemizde birçok örnek çalışmaya imza attık. Zaman oldu bir engelli kızımıza el ayak olduk. Zaman oldu hasta bir vatandaşımızın tedavisini yaptırdık. Zaman oldu yangından evi zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye çalıştık. “ dedi.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR yapmış olduğu sunumda, dezavantajlı grupların kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmasını; her haneye, bireye ulaşmayı amaçladığımız proje kapsamında Niksar’da 4351 hane ziyaretinde 15441 kişiye ulaşılarak herhangi bir talebi olan vatandaşlarımızın istekleri ilgili kurumlara yönlendirildiği ifade etti.

Niksar Kaymakamı İlhami DOĞAN, "Sosyal Destek Hızır Tokat Projesinin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Niksar'da Şefkat Elçisi olarak görev yapan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü çalışanları ile sürekli istişareler yapıyoruz. Karşılaştıkları her sorun ile ilgili iletişim halindeyiz. Bu proje ile birlikte inşallah Niksar İlçemizde yaşayan herkesin yüreğine dokunacağız, hayır dualarını alacağız. İnşallah 2020 yılında Niksar ilçemizde ziyaret etmediğimiz hane kalmayacak. Hiçbir sorunları, istekleri olmasa bile ziyaret edip, devletimizin her daim yanlarında olduğunu hissettireceğiz. "dedi.

Yapılan ziyaretler, çözüme kavuşan sorunlar, görüşülen kişi sayılarının üzerinden yapılan değerlendirmelerin ardından projenin geliştirilmesi ve işleyişin kolaylaştırılması için istişarelerde bulunuldu.

Toplantı karşılıklı soru-cevap, sorun ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından son buldu.