…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
15 Ağustos 2019, Perşembe Tokat, Türkiye

Kurban Bayramında 200 Şehit Ailesi Ziyaret Edildi


Kurban Bayramında ilimiz merkezi ve ilçelerimizde ikamet eden 200 şehit ailesi ziyaret edilerek bayramları kutlandı.

İlimiz merkezinde İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR başta olmak üzere Tokat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü idarecileri, şehit yakınları ve gaziler birimi çalışanları, Turhal, Niksar, Erbaa, Reşadiye ve Zile ilçelerimizde de Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlerimiz ve Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi kapsamında her zaman sahada olan Şefkat Elçilerimiz ilçelerinde ikamet eden 200 şehit ailesini ziyaret ederek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK ve Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI'nın selamlarını ileterek buruk geçen bayramlarında şehit yakınlarımızın moral kaynağı oldular.

Ziyaretlerden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Şehit ailelerimiz; "Bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmayarak çok mutlu ettiniz. Evlatlarımız bayrağı, vatanı için şehit olup Türkiye'nin gururu olmuşlardır. Evlatlarımızın ve bizlerin unutulmadığını görmek bizi onurlandırıyor Allah (cc) devletimize zeval vermesin” diye konuştu.

Şehitliğin peygamberlikten sonra gelen en yüce makamlardan biri olduğunu vurgulayan İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, "Hepimiz biliriz, Rabbimizin insanoğlu için bahşettiği en önemli makamlardan birisi hiç kuşkusuz şehitliktir. Evlatlarınız, bu kutlu yolun en büyük yoldaşları olmuş, Yüce Allah’ın rızasını kazanmak için, vatan için, namus için can verip, şehadet şerbeti içmişlerdir. Vatanı, bayrağı, ezanı için canlarını vermiş olan tüm aziz şehitlerimizi sizlerin nezdinde bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

Sözlerinin devamında ÖZDEMİR, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, şehitlerimizin emanetleri olan ailelerinin artık kendi aileleri olduğunu ifade etti ve kendilerini asla yalnız bırakmayacaklarını ekledi.

Ziyaretlerimiz, şehit ailelerinin bayramlarının kutlanmasının ardından son buldu.