…
…
…
14 Şubat 2020, Cuma Tokat, Türkiye

Kreş ve Gündüz Bakımevleri Personellerine Teknoloji Bağımlılığına Karşı "Çocukların Dijital Risklerden Korunması” Eğitimi Verildi


İlimizde hizmet veren kreş ve gündüz bakımevleri personellerine, 0-6 yaş grubu çocukların bilişim teknolojileriyle uygun bir şekilde tanıştırılması ve çocukların dijital risklerden korunması amacıyla Çocukların Dijital Risklerden Korunması eğitimi verildi.

İl Müdürlüğümüze bağlı Tokat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda 2 oturumda gerçekleştirilen eğitime Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri idarecileri ve personelleri katıldı.

Eğitime katılım sağlayan kreş ve gündüz bakım evleri personellerine yapmış oldukları zorlu görevden dolayı teşekkürlerini sunan İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Bilişim teknolojilerindeki gelişim ve değişim etkisini her alanda göstermektedir. İhtiyaç duyulan her türlü veriye hızlı bir şekilde erişim imkânı sağlayan bilgi ve iletişim teknolojileri, günlük yaşamın vazgeçilemeyecek bir unsuru haline geldi. Günümüz dünyasında, bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaşması çocuklarımız için fırsatlar kadar tehditleri de beraberinde getirmektedir.

Bu nedenle Cumhurbaşkanlığımızın 180 günlük eylem planında bu konuda eğitimlerin artırılması istenmiştir. Bizler de aile eğitiminden sonra en önemli eğitimlerden olan kreş eğitimi veren personellere Bilinçli Medya Kullanımı konusunda bilgilendirmek istedik.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza eğitim veren siz değerli kreş ve gündüz bakımevi personellerimize bugün sadece Bilinçli Medya Kullanımı bilgilendirmesi yapmayacağız. Bu eğitimimizin yanı sıra çocuklarımızın gelişimine önemli katkılarda bulunacak Mahremiyet Eğitimi de vereceğiz. Bunun dışında Bakanlığın korumaya muhtaç çocukların kuruluş bakım yerine aile ortamında bakımı amaçlayan Koruyucu Aile Hizmeti konusunda sizlere kısa bir bilgilendirme yapacağız. Çevrenizde ailenize bu hizmetimizin tanıtılması, bilgilendirilmesi ve ilimizde yaygınlaştırılmasına katkı bekliyoruz.

Hepinize vermiş olduğunuz hizmetten dolayı tekrardan teşekkür ederim. Diyerek sözlerine son verdi.

Düzenlenen programda İl Müdürlüğümüzde görev yapan Çocuk Gelişimci Züleyha EREN Bilinçli İnternet Kullanımı hakkında sunumunu yaparken, Çocuk Gelişimci Nurten ÜNLÜ ÖNER Mahremiyet Eğitim ve Koruyucu Aile Hakkında bilgilendirme yapmıştır.

Son olarak İl Müdürlüğümüzde görevli Sosyal Çalışmacı Avni ÖNER, Kreşlerde Dikkat Edilmesi Gereken hususları hatırlatarak toplantıya son vermiştir.