…
29 Temmuz 2020, Çarşamba Tokat, Türkiye

KORUYUCU AİLESİ OLDUKLARI ÇOCUKLARI İÇİN SÜNNET DÜĞÜNÜ YAPTILAR


İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR eşi Şafak ÖZDEMİR Hanımefendi ile birlikte yaklaşık 2 yıldır koruyucu aile yanında olan çocuğumuzun sünnet merasimine katıldı.

Doğan Ailesi yaklaşık 2 sene önce İl Müdürlüğümüze başvuru yaparak koruma ve bakım altında kalan 2 çocuğumuza koruyucu aile oldu. Doğan Ailesi geçtiğimiz hafta sonunda küçük çocukları için sünnet merasimi düzenledi. Koruyucu ailesiyle mutlu bir aile ortamına kavuşan çocuğun sevincine yakınları da ortak oldu.

Doğan Ailesi, sosyal çevre ve internetten öğrendikleri koruyucu aile hizmetimiz ile ilgili bilgi almak için geldikleri İl Müdürlüğümüze ‘Koruyucu Aile’ hizmetinden yararlanmak için dilekçelerini verdi.

Tüm şartları yerine getiren aile, Koruyucu Aile Birimi tarafından yapılan çocuk eşleştirmelerini tereddüt etmeden kabul etti.

Doğan çifti, 2 yıldır koruyucu ailesi oldukları çocukları için hayallerinde olan sünnet düğünü düzenlemeye karar verdi. Evlerinin önünde düzenlenen sünnet merasiminde davullar ve zurnalar eşliğinde çocuklarımız doyasıya eğlendi. Davetliler, sosyal mesafelerini koruyarak ve koronavirüse karşı tedbirlerini alarak katıldıkları sünnet merasiminde Doğan Ailesini tebrik etti ve iyi dileklerini iletti. Duygu dolu anlar yaşayan Doğan Ailesi, sünnet koltuğunda oturan oğlu ve abisinin karşılıklı oynamasını ilgiyle izledi.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Doğan Ailesi, çocuklarımız ile birlikte güzel iletişim kurdu. Çocuklarımız da onlarla beraber çok mutlu. Ailemiz çocuklarımız için gerçekten çok güzel bir organizasyon hazırlamış. Çocuklarımız sanki damat oluyormuş gibi sünnet merasimi hazırlamışlar. Bizlerde çok duygulandık ve mutlu olduk. Kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında kalan çocuklarımızın aile ortamında yetişmesi için çocuklarımıza anne/baba olabilecek herkesi Koruyucu Aile hizmetimiz ile ilgili bilgi almaları için İl Müdürlüğümüze bekliyoruz. Ben ailemize tekrardan teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum. Bir kez daha Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak her koşulda yanlarında olduğumuzu ifade ediyorum. ” dedi.

‘HERKES BU DUYGUYU TATSIN’

Duygularını saklayamayan baba, “En mutlu günümüz, bunu kelimelerle anlatamıyorum. Yapmış olduğumuz dualar kabul, hayallerimizde gerçek oldu. İnşallah evlatlarımın düğünlerini de yapmak bizlere nasip olur. İmkânı olan herkes bu duyguyu tatsın.” diye konuştu.