…
…
…
09 Aralık 2019, Pazartesi Tokat, Türkiye

Koruyucu Aile Tanıtım Toplantılarımız Devam Ediyor


İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Aile Okulu Projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerde, Koruyucu Aile Birimi Sorumlumuz Çocuk Gelişimci Nurten ÖNER’de Koruyucu Aile hizmetimiz hakkında katılımcılara bilgi verdi.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen programda Nurten ÖNER, Koruyucu Aile Modelini kısaca şu sözlerle açıkladı.

ÖNER; Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocuklarımızın eğitim, bakım yetiştirilme sorumluluğu kısa veya uzun süreli olarak ücretli veya gönüllü statüsünde devlet denetiminde koruyucu aileler yanında verilmekte olduğunu belirtti.

Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine ERDOĞAN’ın destekleriyle ülke genelinde koruyucu aile sayısında artış göstermekteyken ilimizde aynı paralelde koruyucu aile sayımız artmaktadır. Bugün itibariyle 49 aile yanında 64 çocuğumuzun bakımı sağlanmaktadır. Koruyucu Aile modelimizi daha çok aileye anlatarak sayımızı daha fazla yükseltmek istiyoruz.

Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşıdığını belirten Çocuk Gelişimci Nurten ÖNER, ayrıntılı bilgi ve müracaat için İl Müdürlüğümüz Koruyucu Aile Birimi ile iletişime geçilmesini belirtti.