…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Aralık 2019, Perşembe Tokat, Türkiye

Koruyucu Aile Birinci Kademe Eğitimi Sertifika Töreni Yapıldı


İl Müdürlüğümüz bünyesinde koruyucu ailelerin birinci kademe eğitimleri sonunda düzenlenen sertifika töreni programı koruyucu aileler ve çocuklarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Koruyucu Aile statüsü alan 17 ailemiz ve Koruyucu Aile olmak için sırada bekleyen 4 ailemiz yönetmelik kapsamında düzenlenen ve 5 hafta boyunca devam eden eğitime katılım sağlarken, bu eğitim programında korunma altındaki çocuğun bakımı, yetiştirilmesi, koruyucu ailenin görevleri ve becerileri başlıklarında bilgilendirme yapıldı.

Sertifika programında katılımcılara hitap eden İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR; çocuklar için aile ortamının çok önemli olduğunu belirterek, çocuklar için özveride bulunan ve huzurlu bir ev ortamı sağlayan koruyucu ailelere tebrik ve şükranlarını iletti.

Sözlerinin devamında ÖZDEMİR, “Her biriniz bizler için çok değerlisiniz. Bu yüzden çocuklarımızı gönül rahatlığı ile sizlere teslim ettik. Biliyoruz ki çocuklarımızı kendi çocuklarınızdan ayırmıyorsunuz ya da öz evladınız gibi sahipleniyorsunuz. Onlara yeni kapılar açıyor, yeni fırsatlar veriyorsunuz. Yapmış olduğunuz bu işle cennetin kapılarını aralıyorsunuz. Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki; --Ben ve yetimi kollayıp gözetleyen kimse cennette şöyle beraberce bulunacağız”, buyurdu ve işaret parmağıyla orta parmağını biraz açarak işaret etti.— İnşallah Efendimizin bu sözlerine nail olan insanlardan olursunuz. Koruyucu Aile olmak, bir yetimi/öksüzü sevindirmek, vatanına milletine hayırlı bir çocuk yetiştirmek için bu hizmetimizi yaygınlaştırmak istiyoruz. Sizler bizim halka açılan kapımızsınız. Bizler ne kadar tanıtım toplantıları yapsakta ne kadar anlatsakta bu hizmetimizi Koruyucu Aile olan siz değerli ailelerimizin anlatması kadar etkili olmaz. Sizlerin yakınlarınızı, akrabalarınızı, komşularınızı yüreklendirmenizi ve bir çocuğumuza daha aile olma fırsatı vermenizi istiyoruz. “ dedi.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in konuşmalarının ardından sertifika törenine geçildi. 5 hafta boyunca eğitime katılan ailelerimize sertifikalarını; İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, İl Müdür Yardımcımız Güngör YÜCE, Koruyucu Aile Birimi Çalışanları ve Eğiticileri Çocuk Gelişimci Nurten ÖNER ve Sosyal Çalışmacı Ferhat AKSOY takdim etti.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, etkinlikteki özverili çalışmalarından dolayı Koruyucu Aile Birimine, eğitim süresi boyunca bizlere kapılarını açan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü idareci ve çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR ve İl Müdür Yardımcımız Güngör YÜCE, sertifika töreninin ardından Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde kalan engelli vatandaşlarımızı da ziyaret ederek kendileri ile zaman geçirdi.

Kuruluş idari amirinden ve sağlık personellerinden engelli vatandaşlarımızın sağlık durumları hakkında bilgi alan ÖZDEMİR, yapmış oldukları görevde başarılar dileyerek kuruluştan ayrıldı.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR ve İl Müdür Yardımcımız Güngör YÜCE’nin bir sonraki durağı ise kuruluşlarımızda kalan çocuklarımıza yönelik yapılan Değerler Eğitimi sınavının yapıldığı okul oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Bakanlığımız arasında imzalanan protokol ile kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında kalan çocuklarımızın dini, milli, manevi ve ahlaki değerleri aktarmak amacı ile ``Etkinliklerle Değerler Eğitimi'' verildi.

Eğitim sonunda Umre’ye gidecek 2 çocuğumuzun tespiti için düzenlenen sınav öncesinde çocuklarımızı ziyaret eden ÖZDEMİR, çocuklarımıza başarılar diledi.

ÖZDEMİR, Bizler istiyoruz ki her bir çocuğumuzun kutsal topraklara giderek oralarda ziyarette bulunsun ancak bu sınav sonucunda sadece başarılı olan 2 çocuğumuz bu hakkı kazanacak. Hepinize başarılar diliyorum. İnşallah bir gün hepinize nasip olur oralara gitmek.” Dedi ve haftasonu programlarını tamamladı.