…
…
…
…
…
…
…
…
19 Kasım 2019, Salı Tokat, Türkiye

Koruyucu Aile Birinci Kademe Eğitimi Başladı


İl Müdürlüğümüz Koruyucu Aile Birimi tarafından 17 koruyucu ailemize verilmesi hedeflenen "Koruyucu Aile Birinci Kademe Eğitim Programı" dâhilinde korunma altındaki çocuğun bakımı, yetiştirilmesi, koruyucu ailenin görevleri ve becerileri konularında ailelerin farkındalıklarını artırmaya yönelik düzenlenen eğitim uygulanmaya başlandı.

Tokat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimleri İl Müdürlüğümüz Koruyucu Aile Biriminde görevli Çocuk Gelişimci Nurten ÜNLÜ ÖNER ve Sosyal Çalışmacı Ferhat AKSOY verdi

16.11.2019 tarihinde başlayan ve 9 modülden oluşan eğitim, 4 hafta boyunca koruyucu ailelerimize verilecek olup eğitim sonunda ailelerimize sertifikaları verilecektir.

 Eğitime ilimiz merkezinde, Niksar ve Erbaa ilçelerimizde ikamet eden ve daha önce bu eğitimi almayan ailelerimiz katılmıştır.

Eğitim programının başlaması öncesinde ailelerimizi selamlayan İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, koruyucu aile olmanın adımlarını ve kısaca önemini vurguladı.

Sözlerinin devamında İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, Çocuklarımızın yetişmesi ve geleceğe hazırlanmasında Koruyucu Aile olmanın önemli olduğunu ayrıca Allah (cc) katında da karşılığının büyük olduğunu ifade etti. ÖZDEMİR “Peygamber Efendimiz yetim kalmanın ne olduğunu çok iyi biliyordu. O yetimleri çok sever, onlara kol kanat gererdi. Ayrıca sahabeye de yetimlere iyi davranılmasını ve haklarının korunmasını emrederdi. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) bir hadisi şerifinde: “Kim bir yetimin başını Allah rızası için okşarsa, elinin değdiği her kıl için kendisine sevap verilir” diye buyurmuştur. bir başka hadisinde de: “Yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimseyle ben cennette işte böyle (iki parmağıyla göstererek) yan yanayız” buyurmuştur. Sizlerden Allah (cc) razı olsun. Sizlerde bu çocuklarımızı koruyup kolladınız. Birçoğunuz bu çocukları kendi evlatları yerine koydu bir kısmınızda kendi evlatlarınızdan ayırmadı. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyor. Katıldığınız bu eğitimin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, toplantının ardından Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde kalan engelli vatandaşlarımızı ziyaret etti.

Kuruluşun nöbetçi amiri ile birlikte engellilerimizin hayatlarını devam ettikleri ünitelere gezen ÖZDEMİR, engelli vatandaşlarımızın sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, kuruluşun genel temizliği, engelli vatandaşlarımızın bakımı ve yürütülen iş ve işlemlerde gösterilen hassasiyet için kuruluş görevlilerine teşekkür etmeyi unutmadı.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in bir sonraki durağı ise Tokat Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde kalmaktayken bakım yaşının dolması ve istihdam hakkından yararlanması nedeni ile kuruluştan ayrılan Ersin AYDIN’ın Turhal ilçesinde gerçekleştirilen düğün merasimi oldu.

Turhal ilçesinde gerçekleşen düğün merasimine katılan İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, genç çiftimize bir ömür mutluluklar diledi.

Düğünü merasiminin ardından İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, hafta sonu ziyaretlerini sonlandırdı.