…
…
…
…
…
07 Mayıs 2020, Perşembe Tokat, Türkiye

Koronavirüs Salgınına Karşı 100 Binin Üzerinde Maske Dağıtıldı


İlimiz merkezinde koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla herhangi bir neden ile maskesiz sokağa çıkan vatandaşlarımıza 100 binini üzerinde maske dağıtımı gerçekleştirildi.

Tokat Valiliği Koordinesinde Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl AFAD Müdürlüğü ve Tokat Belediyesi Zabıta personeli Tokat’ın tüm caddelerinde maskesiz çıkan vatandaşlara Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Valimiz Sayın Dr. Ozan Balcı’nın selamlarını ileterek, salgına karşı daha duyarlı olmaları, zorunlu olmadıkça evlerinde kalmaları, sosyal mesafeyi korumaları, su ve sabunla sık sık ellerini yıkamaları gerektiğini hatırlatarak, "Evde Kal Tokat" ve "Hayat Eve Sığar" sloganları ile maskelerini verdiler.

Tokat’ta Maske Temini İçin 5 Nokta Belirlendi

Herhangi bir neden ile sokağa çıkan ve maskesi olmayan vatandaşlarımız, maske temin noktaları olan Devlet Su İşleri (DSİ), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi güvenlik bürolarından, Taşhan’da bulunan Turizm Enformasyon Bürosundan ve Behzat Zabıta noktasından günlük kullanacakları maskelerini temin ederken bu noktalar üzerinden geçmeyen vatandaşlarımız için de gezici görevli personellerimiz tarafından maskeleri verildi.

Bulaşı önlemek için yapılan bu çalışmalarla ilimiz merkezinde vatandaşlarımıza 100 binin üzerinde maske dağıtımı yapıldı.

Tedbirlere uyalım.. Lütfen zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayalım...

#EvdeKalTürkiye #HayatEveSığar