…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Kasım 2019, Perşembe Tokat, Türkiye

Kıbrıs Gazileri Milli Mücadele Madalya ve Beratı Tevcih Edildi


1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan  74 Kıbrıs Gazisine,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından hazırlanan “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” düzenlenen törenle tevcih edildi.

İl Müdürlüğümüz tarafından, Kıbrıs gazileri onuruna Kıbrıs Barış Harekatı Milli Mücadele Madalya ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında gerçekleşen törene Vali Yardımcımız Mehmet GÖDEKMERDAN, Garnizon ve 48. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Ayhan OCAK, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat KINAY, İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU, Gazilerimiz, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Davetlilerimiz öncelikle toplantı salonu girişinde Kıbrıs Barış Harekatına ait fotoğrafların gösterime sunulduğu fotoğraf sergisini gezdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kıbrıs Barış Harekatı görüntülerinin yer aldığı videonun izlenilmesi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Kıbrıs Türkleri ile Türkiye’nin ezeli gönül birliklerinin canlı tanıklarısınız. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin var oluş mücadelesi, huzuru, güvenliği için gözünüzü kırpmadan cepheye koşup gazilik mertebesi gibi eşsiz bir makama ulaşmışsınız. Şu bilinmelidir ki bizler canımızla kanımızla Kıbrıs Türklerinin her daim yanında durmaya çalıştık bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Kıbrıs bizim için milli bir davadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyaları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye arasında ki gönül birliğinin nişanesidir. Bu madalyalar kuşaktan kuşağa aktarılarak böyle bir mücadelenin verilmiş olduğunun simgesi aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlık işaretidir. 1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılarak bu gururu mutluluğu ve zaferi bize yaşatan değerli gazilerimize bu madalya beratları vermekten büyük bir mutluluk haz duyduğumuzu ifade ediyorum.” dedi.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından kahramanlık türküleri icra edildi.

Duygusal anların yaşandığı program, gazilerimize madalya ve beratlarının takdim edilmesiyle devam etti.

Gazilere Milli Mücadele Madalyası ve Beratı, Vali Yardımcısı Mehmet GÖDEKMERDAN, Garnizon ve 48. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Ayhan OCAK, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat KINAY, İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU ve İl Müdürü Mahmut ÖZDEMİR tarafından tevcih edildi.