…
…
…
…
…
…
27 Kasım 2020, Cuma Tokat, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyon Üyelerinden Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına Ziyaret


25 Kasım Kadına Şiddetle Uluslararası Mücadele gününde 81 il ile eş zamanlı olarak ilimizde de Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcımız Sayın Osman SARI başkanlığında yapılan toplantının ardından komisyon üyeleri Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek aile odaklı çalışmaları yerinde dinledi.

Öncelikle komisyon üyelerimiz, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Karşıyaka hizmet binamızda bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Büro Amirliği” ni ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlere İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR ile birlikte İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Ali İhsan KURTULAN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah TAŞTAN ve İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU katıldı. 

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevdet ALTINTAŞ tarafından ziyaretçilere Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’nin faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı ALTINTAŞ yaptığı bilgilendirmede, şiddet mağduru kadınlara sunulan hizmetin daha etkili ve koordineli yürütülmesi amacıyla  “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’nin kurulduğunu ifade etti.

Komisyon Üyelerinin bir sonraki durağı ise İl Jandarma Komutanlığı oldu. İl Jandarma Komutanlığında da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Birimini ziyaret ederek yapılan çalışmaları dinlendi.

Ayrıca Tokat İl Jandarma Komutanlığınca hazırlanan, kadına yönelik şiddetle mücadele için yapılan çalışmaların konu olduğu video gösterime sunuldu.