…
…
…
…
…
…
…
09 Ağustos 2019, Cuma Tokat, Türkiye

İyilik Irmağı Gönüllere Akmaya Devam Ediyor


Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın himayesinde, İl Müdürlüğümüz Koordinesinde hazırlanan ve hayata geçirilen Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi kapsamında uygulanan “İyilik Irmağı” alt projesi ile çocuklarımızı sevindirmeye devam ediyoruz.

“İyilik Irmağı” Projesi, herhangi bir kurumdan düzenli olarak sosyal yardım almayan, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelerin giyim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hayırsever vatandaşlarımızdan ve giyim mağazalarından yeni giyim eşyalarının alınarak vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için hayata geçirilmiştir.

Hayırsever vatandaşlarımızdan ve giyim mağazalarından alınan yeni giyim malzemeleri İl Müdürlüğümüz giriş katında bulunan “İyilik Irmağı” isimli mağazamızda toplanarak Şefkat Elçileri tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmaktadır. 

Kurban Bayramı öncesinde yeni kıyafetlerin temin edilmesiyle birlikte İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Bizler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak hizmet verdiğimiz dezavantajlı gruplara yönelik yaptığımız çalışmaların yanı sıra projeler de yapıyoruz. Aile bütünlüğünü sağlamak, çocuklarımızın uygun ortamda gelişimlerini sağlamak bizim asli görevimizdir. Bizler de temel ihtiyaçlarını karşılayabilen ancak giyim ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler için böyle bir proje geliştirdik ve hayata geçirdik.

Projeyi hayata geçirirken koyduğumuz hedefin de üzerinde bir kitleye ulaştığımız için ayrıca mutluyuz. Ramazan Bayramı öncesinde 454 çocuğumuz için kıyafet sağlarken Kurban Bayramı öncesinde de hayırsever vatandaşlarımızın ve mağazaların desteği ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın çocukları için kıyafet yardımı yapabileceğimizi söylemiştik. İşte bugün bu mağazamızın dolu olmasıyla ve bu kıyafetlerin vatandaşlarımıza ulaştırılmasıyla büyük mutluluk yaşadık. “ dedi.

Sözlerinin devamında ÖZDEMİR, “İnşallah bayram öncesi yapmış olduğumuz bu çalışmalar bayramdan sonra devam edecek ve ihtiyacı olan her vatandaşımıza ulaşacağız. “ dedi ve tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını kutladı.