…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
11 Mayıs 2024, Cumartesi Tokat/Türkiye

İlimizde Aile Haftası Coşku İle Kutlandı


İlimizde Aile Haftası çeşitli etkinliklerle ve coşku ile kutlandı.
Aile Haftası kutlamaları kapsamında Taşhan mevkinde başlayan “Ailemiz İstikbalimiz Farkındalık Yürüyüşü” Cumhuriyet Meydanında son buldu.
Yürüyüşe Valimiz Sayın Numan HATİPOĞLU başta olmak üzere ilimiz protokolü, STK Temsilcileri, personelimiz, kurumumuz hizmetlerinden faydalanan ailelerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılanlar “Aile istikbalimizdir”, Güçlü birey, güçlü aile”, ‘’Ailemle birlikte güçlüyüm’’ pankartlarıyla yürüyüşü tamamladı.
Aile Haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında devam etti.
1993 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen Aile Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen farkındalık yürüyüşünün ardından açıklama yapan Valimiz Sayın Numan HATİPOĞLU, “ Bugün uluslararası aile günü. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğümüzün organize ettiği bir etkinlikle beraber olduk. Taşhan mevkinden Cumhuriyet Meydanına kadar ailelerimizle, tüm amirlerimizle beraber yürüdük. Ben bu çerçevede etkinliğimize iştirak eden herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla ailenin korumasıyla ilgili bir genelge de çıktı. Aile toplumunun temeli. Eğer aile güçlü olursa toplum da güçlü olur. Özellikle milli ve manevi değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması konusunda gerçekten aile çok önemli bir köprü O anlamda bizler de aileyi bu anlamda çok önemli bir kurum olarak görüyoruz. Ailede huzur olursa toplumumuzda huzurlu olur. İnşallah bundan sonraki süreçte bizler de ailenin korunması, milli ve manevi değerlerimizin gelecek kuşaklara atılması konusunda valilik olarak elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız.” diye konuştu.
Valimiz Sayın Numan HATİPOĞLU’nun açılış konuşmalarının ardından özel kreş ve gündüz bakım evinde eğitimlerine devam eden çocuklarımızın dans gösterimi, halk oyunları gösterimi, müzik dinletisi ile Aile Haftası kutlanırken, özel ve resmi bakım merkezlerimiz tarafından açılan el emeği ürün sergileri vatandaşlarımızın beğenisine sunuldu.
Etkinliklerimiz, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri ve hocalarının yapmış olduğu mini konserin ardından son buldu.
Programın ardından, Ailemiz İstikbalimiz pankartının önünde hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi.