…
…
03 Nisan 2020, Cuma Tokat, Türkiye

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR Telekonferans Yöntemi İle Kuruluş Müdürlerimiz İle Görüştü


İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle ile Kuruluş Müdürleri toplantısını telekonferans yöntemi ile yaptı.

Teknolojik yöntemler kullanılarak kuruluş müdürlerimiz ile istişarelerde bulunan İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) ile ilgili alınan ve alınacak olan tedbirler, önlemler ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” yardım kampanyasına değindi.

Tüm kuruluş müdürlerimizin canlı olarak bağlandığı telekonferansta İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, virüsten korunma yolları, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan kurallar, sağlık teşkilatı olarak Koronavirüs ile ilgili alınan tedbir ve önlemlerle ilgili konuşma yaptı.

Ayrıca dezenfekte yöntemleriyle ilgili fikir alış verişi yapılarak, kurumlarda daha hijyenik bir ortamın sağlanması için neler yapılabilr, olası bir vaka durumunda neler yapılmalı, personellerimizin 10 günlük sabit mesaide nelere dikkat etmeli konularında istişareler yapıldı. Personellerimizin kesinlikle maske, eldiven gibi hijyenik hususlara dikkat ederek hizmetlerine devam etmeleri hususunda uyarılarda bulunuldu.

Sözlerinin devamında ÖZDEMİR, “Öncelik vereceğimiz çalışmalardan bir diğeri de; COVID-19 salgınından etkilenen vatandaşlarımıza Psiko-Sosyal Destek Çalışma Grubumuzla psikolojik destek sağlamaktır. İhtiyaç olması durumunda başta Psikologlarımız, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik personellerimiz ile diğer meslek elemanlarımızla destek sağlayacağız. Sosyal Hizmet merkezi Müdürlüklerimiz bu konudaki çalışmalarına ağırlık vermelidir.” Dedi.

Görüşme devam ederken ÖZDEMİR, İçişleri Bakanlığımızın talimatlarıyla Valiliğimiz koordinesinde, sokağa çıkması kısıtlanan/yasaklanan tek başına yaşayan ve/veya herhangi bir yakını olmayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın zorunlu/temel ihtiyaçlarını karşılanmak için oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grupları” görevlerine başladığını hatırlattı.

ÖZDEMİR, Sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşlarımız tarafından zorunlu ve temel ihtiyaçlarına yönelik taleplerini ilettikleri ALO 112-155-156 hatlarından vatandaşlarımızın talepleri bölge ve görev ayrımı yapılmaksızın alınarak doğrudan Valiliğimiz koordinesiyle oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grupları”na iletildiğini söyleyerek yapılan çağrılar sonucunda, evlerinden çıkmayan vatandaşların tüm isteklerine cevap veren ekipler, evlere gıda kolisi, ilaç alımı ve diğer tüm istekleri yerine getirdiğini ifade etti. Bu telekonferans vesilesi ile siz değerli Müdürlerimizin nezdinde Vefa Sosyal Destek Gruplarında yer alan arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyor minnetlerimi sunuyorum dedi.

Yapılan görüşmede bir sonraki gündem maddesi ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip EROĞAN tarafından açıklanan “Biz bize yeteriz Türkiyem” yardım kampanyası oldu.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, Ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde bizlerde taşın altına elimizi sokarak hizmet verdiğimiz her birey için gecemizi gündüzümüze katarak mesai mevhumu gözetmeksizin çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ancak bu süreç kolay ve sıkıntısız geçirilebilecek bir süreç değildir. Biz ülke olarak bugün bir olmamız hepbirlikte bu süreçten çıkmamız lazım. Belki yara alacağız ama yarım kalmayacağız. Bu sebeple Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıklamış olduğu yardım kampanyasını önemsiyor ve elimizden gelen desteği vermemiz gerektiğini düşünüyorum. “ diyerek sözü kuruluş müdürlerine bıraktı.

Telekonferans yöntemi ile yapılan görüşmenin devamında kuruluş müdürlerimiz yapmış oldukları çalışmaları ve koronavirüs sebebiyle karşılaştıkları zorlukları belirtti.

Görüşme, ortak kanaat ve fikir birliği ile sona erdi.