…
…
…
…
…
…
18 Mart 2020, Çarşamba Tokat, Türkiye

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR Kuruluşlarımıza Ziyarette Bulundu


İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, İl Müdür Yardımcılarımız Hülya ÖZDEMİR ve Osman ERDEM ile birlikte kuruluşlarımızı ziyaret ederek ülkemizde de görülmeye başlayan korona virüs olarak bilinen Covid-19 virüsüne karşı alınan tedbirleri kontrol etti.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şu ana kadar pek çok ülkede görülen yeni tip Covid-19 virüsü ülkemizde de ortaya çıktı. Tüm dünya için bir tehdit oluşturan bu salgının ülkemizde de görülmesi üzerine Müdürlüğümüz ve Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, ilimiz merkezinde hizmet veren kuruluşlarımız Bakım Rehabilitasyon Merkezi, Huzurevi, Tokat Çocuk Evleri Sitesi, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi, Kadın Konukevi Müdürlüklerini ayrıca Özel Bakım Merkezlerini ziyaret ederek kurum iş ve işleyişi yanı sıra korona virüse karşı alınan tedbirleri yerinde görmek amacıyla ziyaret etti.

Yapmış olduğu ziyaretlerde İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, Bakanlığımızın 2020/2 sayılı genelgesi başta olmak üzere ilgili Genel Müdürlüklerimizin talimatları doğrultusunda Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızda tedbirleri üst düzeye çıkardıklarını ifade etti.

ÖZDEMİR, “Sağlık Bakanımızın Covid-19 virüs açıklamasında belirttiği gibi salgın tehlikesine karşı tedbirler alınmalı ancak panik oluşturulmamalıdır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bize düşen tedbirleri aldık ve ilave tedbirleri de alacağız” dedi.

İl Müdürümüz, “Bu bağlamda, kuruluşlarımızda yapılan koruma ve bakım altında bulunan yaşlı, engelli, kadın, çocuk ve personellerimiz Bakanlıklarımız tarafından yapılan bilgilendirmeler ve açıklamalar çerçevesinde hareket etmelidirler. Hastalıkla ilgili bilgi kirliliğine karşı tüm personelimiz hazırlıklı olmalıdır. Tedbiri arttıralım, teması azaltalım, ellerimizi bolca yıkayalım” diyerek uyarılarda bulundu.

Kuruluş çalışanları ve idareciler ile yapılan kısa süren görüşmelerde İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, Gerekli görüldüğü takdirde kuruluşun dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarının tekrar yapılmasını, tüm çalışanların kesinlikle maske ve eldiven kullanmalarını, engelli ve yaşlılarımızın günde 4 defa ateşlerinin ölçülmesini, personellerin her giriş ve çıkışlarda ateşlerinin ölçülmesini, kuruluşlara ziyaretçi kabul edilmemesi gerektiğini, mümkün mertebe hizmet alanlarımızın yemeklerini toplu olarak değil odalarında yemelerini, asansör vb. ortak kullanım cihazlarının sıklıkla dezenfekte edilmesi, toplantıların toplu bir şekilde yapılmamasını son olarak ta hizmet alan vatandaşlarımızın yemeklerinin kalori miktarının artırılması ve C vitamininin zengin olduğu yiyeceklerle beslenmelerinin desteklenmesi hususunda uyarılar yaparak sözlerine son verdi.  

Ayrıca İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR kuruluş idarecilerimizden giriş katlarda bir karantina odalarının oluşturulması konusunda talimatlar vererek ziyaretlerini sonlandırdı.