…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Temmuz 2019, Cumartesi Tokat, Türkiye

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. Yılı Anma Programına Katıldı


İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR,, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. yıldönümü nedeniyle Tokat Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programına katıldı.

Gaziosmanpaşa Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programa Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI ve İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in yanı sıra Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa ARSLAN, CHP Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erdinç İNEL, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali ÇELİK ve Kıbrıs gazileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program tüm şehitlerimizin ruhuna okunan Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıldönümü anısına sunulan sinevizyon gösteriminin ardından Milletvekili Kadim DURMAZ ve Milletvekili Mustafa ARSLAN konuşmalarını gerçekleştirdi.

Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, gazilerimize duyduğu minnettarlığı ifade ederek, kahraman şehitlerimizi de rahmetle andığını belirtti.

“Türk Milleti Birliği ve Beraberliği Sayesinde Hep Kazandı”

Devlet ve millet için hizmet edip, canını veren şehit yakınları ile gazilerin baş tacı olduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Türk devletinin ve milletinin parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Ortak acılarımız, yaslarımız ve mutluluklarımız vardır. Biz bütün bunları paylaşırız. Millet olmak böyle bir şeydir. Geçmişi acısıyla, tatlısıyla yaşamaktır. Geleceğe dair birlikte hayal kurabilmektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugüne gelmesinde siz değerli gazilerimizin emeği vardır. Bu bizlere devlet ve milletimizin büyüklüğünü bir de Türk devletinin defterinde umutsuzluk ve karamsarlığın olmadığını hatırlatıyor. Türk devleti ve milleti asla umutsuzluğa kapılmaz, mevzu bahis vatan ve bayraksa sonuna kadar umutlu bakar. Türk milletinin devlet ve millet bilincine, özgürlük ve bağımsızlığa sahip kahraman evlatları vardır. Fedakar insanlarımız vardır. Şehitlerimiz cephede hayatı pahasına savaşırken, gazilerimiz uzuvlarını verirken arkasında da büyük bir kitle onlara destek olmuştur. Bu birlik ve beraberliğimizin en büyük göstergesidir.” dedi.

“Türkiye Ana Kucağıdır”

Türk milletinin tarihinin çok eskilere dayanan devlet ve millet olma bilincine ulaşmış, devlet ve millet olmanın ne demek olduğunu bilen insanların oluşturduğu devlet olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, "Türk milletinin defterinde asla çaresizlik yoktur. Bu coğrafya bir ana kucağı gibidir. Balkan'lardan, Kafkaslar'dan, Ortadoğudan gelen herkese kucak açmıştır. Böylede büyük bir millettir. Bunu da asla unutmamalıyız. Dünya da sayılı 5-10 millet vardır. Bunlardan en büyüklerinden biri de Türk milletidir. Türk milleti büyük bir millet olduğunu diğer devlet ve milletlere göstermiştir. Kıbrıs bize jeopolitik anlamada önemlidir. Hem ana vatanımızın bir parçasıdır. Hem de oradakiler bizim canımız kanımızdır. Kıbrıs Türk'ü, Türkiye'deki Türk'lerden ayrı gayrı düşünülemez. Her şeyden önemlisi neyi göstermiştir Türk milleti orada, Türk milletinin çıkarları tehlikeye girdiği zaman, Türk milletinin varlığı tehlikeye girdiği zaman bütün zorluklara rağmen bir ve beraber oluruz" dedi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanlığına düzenledikleri anma programı dolayısıyla teşekkür eden Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, gazilerimizin her zaman yanlarında olduğunu belirtti.
Program İl Müftü Yardımcısı Mustafa ÖZDEMİR tarafından şehit ve gazilerimiz için okunan dua ile son buldu.