…
02 Nisan 2021, Cuma Tokat, Türkiye

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” Mesajı


İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

ÖZDEMİR mesajlarında; 

‘Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB), değişik edişsel ve gelişimsel nedenlere bağlı olarak, 3 yaş öncesinde çocuklarda ortaya çıkan, sözel ve sözel olmayan iletişim, sembolik etkinlik, oyun ve sosyal ilişki alanlarında bozukluk ve bazı davranışların anlamsız bir biçimde tekrarlanması hali ile karakterize olan bir bozukluktur.

Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Bu çerçevede,  Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizmle ilgili yapılan etkinlikler yoluyla otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, farkındalığın arttırılarak otizmli bireylerin eğitiminin sağlanması, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması, otistik bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılması amaçlanmaktadır.

Otizmli çocuklar ve bireylerin sosyal hayatta yer alabilmeleri başlıca hedefimizdir. Tokat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bize düşen, gün geçtikçe yaygınlaşan otizme ilişkin farkındalığın arttırılması bakımından bu günün önemini kabul etmekle beraber; farkındalık düzeyini arttırmakla meşgul olmanın ötesine geçip, yürüttüğümüz nitelikli çalışmalarla bu özel çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve onların yeteneklerini toplumumuzla paylaşmalarının önünü açacak somut adımları atmaktır. Tokat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı aracılığı ile İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerimizde görevli meslek elemanı personelimize, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde görev yapan alanında uzman eğitimciler tarafından 15 gün süren eğitimler verilerek, sahada karşılaşılan otizmli çocuklarımıza yaklaşımlarını kolaylaştırdık.

Bu duygu ve düşüncelerle “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” vesilesiyle geleceğimizin en önemli parçası olan çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmalarını ve bu günün toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmasını temenni ediyor hep beraber deniz ve gökyüzünün rengine bürünerek “otizm” için mavi bir ışık yakacağımız yarınlar diliyorum.ifadelerine yer verdi.