…
…
…
…
01 Kasım 2019, Cuma Tokat, Türkiye

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR Engelli ve Yaşlı Hizmetlerinde Görev Yapan Meslek Elemanları Personellerimiz İle Biraraya Geldi


İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri alanında hizmet veren kuruluşlarımızın idarecileri ve meslek elemanları ile biraraya gelerek verilen hizmetin kalitesinin artırılması, engelli ve yaşlılarımızın daha huzurlu bir yaşam sürmeleri konularında istişarelerde bulundu.

Yapılan toplantılarda İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in yanı sıra Engelli ve Yaşlı Hizmetleri iş ve işlemlerinden sorumlu Şube Müdürümüz Osman ERDEM ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri birimi sorumlusu Sosyal Çalışmacı Hatice TUZTAŞI, Kuruluş Müdürleri ve meslek elemanı personellerimiz hazır bulundu.

İl Müdürlüğümüzde her bir kuruluşumuzun meslek elemanları ile bir araya gelen ÖZDEMİR, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak kuruluşlarımızda hayatlarına devam eden yaşlılarımızın bundan sonraki hayatlarını mutlu ve huzurlu, engellilerimizin de sağlıklı ve rahat bir şekilde geçirmesi için hep birlikte gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bunun için çeşitli projeler geliştiriyoruz. Bir ekip olarak bu görevi birlikte yürütüyoruz. Kuruluşlarımızda kalan engelli vatandaşlarımızı ve yaşlılarımızı kendi anne, baba ve yakınlarınızdan ayırmadığınız, onların bakımında ve mutluluklarında göstermiş olduğunuz özveriden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Temel gayemizin ve sloganımızın yaşlılara “İkinci Bahar” yaşatmak olduğunu ifade eden İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Geçmişten günümüze ayna olan yaşlılarımızın daha huzurlu ve mutlu bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri için öncelikle onları dört duvar arasından çıkararak doğayla baş başa bırakmamızda fayda olacağını düşünüyorum. Yaşlılarımız için hobi bahçelerinin, seraların oluşturulması oralarda sebze meyve yetiştirmeleri, dönem dönem varsa köylerine götürülmesi onların mutluluğunu hayata bağlanmalarını ve sağlıklı bir yaşlılık geçirmeleri için önemli olduğu kanaatindeyim.

Yine aynı şekilde engelli vatandaşlarımızın da engel durumlarına göre halk eğitim aracılığı ile el beceri kurslarının açılması onlara bir meşguliyet olacaktır. Sağlık durumlarının el verdiği şekilde engelli vatandaşlarımızı da bir aktiviteye dâhil etmek çok önemli. Kuruluşlarımızda daha önce engellilerimizden ve yaşlılarımızdan oluşan bocce takımları kuruldu yine alınan kurslar sonucunda el emeği sergileri açıldı. Bu aktiviteler geliştirilerek artırılmalı, yaşlılarımızın ve engellilerimizin katılımları teşvik edilmelidir.

Hizmet olarak dezavantajlı vatandaşlarımız ile çalışıyoruz. Biliyorum sizlerin işleri gerçekten çok zor. Engelli ve Yaşlı hizmetleri alanında hizmet veren tüm kuruluşlarımız neredeyse kapasite üstü çalışıyor. Belki personel sayınız yetersiz kalıyor belki daha fazla mesai harcamanız gerekiyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için hep birlikte bu problemleri aştık bundan sonrada aşacağız. Bu zamana kadar mesai mevhumu gözetmeksizin en iyi şekilde hizmet verdiniz. Bu sebeple her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sözlerinin devamında İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Bakım personellerimizin yapmış oldukları işlerde gelişim sağlaması için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na bir proje sunduk. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Personeli Psikolojik Sağlamlık Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi, OKA tarafından kabul edildi. Yakın zamanda inşallah bu projemiz kapsamında verilecek olan eğitimlerimiz başlayacaktır. İnşallah eksiklik gördüğümüz alanlarda; branşlarında uzman kişiler tarafından eğitim verilmek üzere tekrar projeler yapacağız. Sizlerden de Kalkınma Ajanslarının ve Avrupa Birliği Proje Ajanslarının destek konularını incelemenizi rica ediyorum.

Tüm bunların yanı sıra kuruluşlarımızda iş ve işlemlerin daha hızlı ve sağlıklı olması için başta arşiv sistemlerinin yenilenmesi gibi çalışmaların yapılması ve meydana gelebilecek doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması için çalışmalar yapılmasını rica ediyorum. “diyerek sözü kuruluş müdürlerimiz ve meslek elemanlarımıza bıraktı.

Toplantı, kuruluş müdürlerimizin 2019 yılındaki yapmış oldukları çalışmaları anlatan sunumlarını yapmalarının ardından son buldu.