…
01 Ekim 2020, Perşembe Tokat, Türkiye

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR'den 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Mesajı


Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, şüphesiz bizim en değerli varlıklarımızdır.

Yaşlılık, her insan için değişik mânâ ve önem ifade etmekte olup bu yönüyle hayatın çok özel bir dönemidir.

Bu özel dönemde yaşlılarımıza hürmet, sevgi ve hizmette kusur etmememiz medeniyetimizin gereğidir. Bizler yaşlılarımızı, içerisinde yaşadığımız toplumun ‘bereket unsurları’ olarak görürüz. Şeyh Edebali’nin ‘Ananı, atanı say; bereket büyüklerle beraberdir.’ sözünü hepimiz rehber ediniriz.  Bu düşünce hem aile bağlarımızın hem de toplumsal dokumuzun korunması bakımından hayati bir önem taşımaktadır.

Toplumun her kesiminden her bir bireyi temel alarak insan için yaşama bilinci ile bireye ulaşan anlayışımızla yaşamlarınızı en iyi şekilde devam ettirebilmeniz adına yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalarımızı gayretle sürdürmeye devam etmekteyiz. Değişen toplumsal yapı içerisinde yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek; toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını sağlamak; sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip, hayattan zevk alan, kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdüren bireyler yaratmak bizim en temel görevimizdir. Tüm bu sorumluluk duygusu içerisinde yaşlılarımızın bizlere emanet olduğunu ve onlar için hizmet etmenin bizler için bir gurur olduğunuzu bugün vesilesiyle bir kez daha belirtmek isterim.

Bu duyguların öncülüğünde tüm büyüklerimin “1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutluyor; hayata neşeyle baktıkları, sağlıklı ve huzurlu günler geçirmelerini diliyor,  sevgi ve saygıyla ellerinden öpüyorum.

Mahmut ÖZDEMİR

İl Müdürü