…
10 Ekim 2019, Perşembe Tokat, Türkiye

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR Çocuk Hizmetlerinde Görev Yapan Meslek Elemanları Personellerimiz İle Biraraya Geldi


İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, Çocuk Hizmetleri alanında hizmet veren kuruluşlarımızın idarecileri ve meslek elemanları ile biraraya gelerek verilen hizmetin kalitesinin artırılması ve çocuklarımızın geleceğe hazırlanması konularında istişarelerde bulundu.

Yapılan toplantılarda İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in yanı sıra Çocuk Hizmetlerinden sorumlu İl Müdür Yardımcımız Güngör YÜCE ve Çocuk Hizmetleri birimi sorumlusu Sosyal Çalışmacı Avni ÖNER, Kuruluş Müdürleri ve meslek elemanı personelleri hazır bulundu.

İl Müdürlüğümüzde her bir kuruluşumuzun meslek elemanları ile biraraya gelen ÖZDEMİR, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hayata en iyi şekilde hazırlanması, sağlıklı bir şekilde gelişimlerini tamamlamaları en büyük önceliğimiz. Gerek korumamız altında olan çocuklar ve gerekse tüm çocukların sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanması için en iyi şartların temin etmek için uğraşıyoruz. Çeşitli projeler geliştiriyoruz. Bir ekip olarak bu görevi birlikte yürütüyoruz. Çocuklarımızı kendi çocuklarınızdan ayırmadığınız, onların gelişiminde göstermiş olduğunuz özveriden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı devamında İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, kuruluş çalışanlarımızdan öncelikle yeni başlayan eğitim-öğretim döneminde çocuklarımızın okul devam takiplerinin yapılmasını ve başarı grafiğinin üst seviyelere çıkmasını önemsediğini söyledi.

Sözlerinin devamında ÖZDEMİR, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın başarı duygusunu yaşayabilmesi ve özgüven kazanmaları için bir sportif faaliyette yer alması veya bir enstrüman çalması konusunda yönlendirilmesi gerekmektedir. Emin olun bu başarma duygusunu hayatının her döneminde her yaptığı işte tatmak isteyecek. O yüzden çocuklarımızın bu tür sportif ve kültürel faaliyetlere katılmasını önemsiyorum. Tabi ki çocuklarımız tüm serbest zamanlarını bu yönde doldurmamalıdır. Öncelikle okuldan arda kalan zamanlarda ödevlerini tamamlamalı, kitaplarını okumalı sonrasında bu aktivitelerde yer almalıdır. Çocuklarımız ayrıca hayatlarında çeşitli zorluklar yaşayarak başarı elde eden idareci, doktor, hâkim vs. mesleklerde zirveye ulaşmış kişilerle buluşturulmalı ve onlara özendirilmelidir. Çocuklarımız bu kişileri kendilerine rol model olarak belirlemelidir.

Tabiki çocuklarımızın başarısında sizlere de çok büyük görevler düşüyor. Çocuklarımız en çok sizler ve bakım personelleri ile zaman geçiriyor. Belki sizlerde kendi çocuklarınızdan çok kuruluşumuzda kalan çocuklarımızın iş ve işlemleri ile uğraşıyorsunuz. Sizlerde kılık-kıyafetiniz, tertip-düzeniniz ile onlara örnek olmalısınız. Özellikle sizlerden bu anlamda daha fazla öze göstermenizi istiyorum.

Bakım personellerimizin yapmış oldukları işlerde gelişim sağlaması için daha önce bölgemizde destek sağlayan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından bütçesi karşılanan eğitimler düzenledik. İnşallah eksiklik gördüğümüz alanlarda branşlarında uzman kişiler tarafından eğitim verilmek üzere tekrar projeler yapacağız. Sizlerden de Kalkınma Ajanslarının ve Avrupa Birliği Proje Ajanslarının destek konularını incelemenizi rica ediyorum.

Tüm bunların yanı sıra kuruluşlarımızda iş ve işlemlerin daha hızlı ve sağlıklı olması için başta arşiv sistemlerinin yenilenmesi gibi çalışmaların yapılması ve meydana gelebilecek doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması içinçalışmalar yapılmasını rica ediyorum. “diyerek sözü kuruluş müdürlerimiz ve meslek elemanlarımıza bıraktı.

Toplantı, kuruluş müdürlerimizin 2019 yılındaki yapmış oldukları çalışmaları anlatan sunumlarını yapmalarının ardından son buldu.