…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Nisan 2021, Cumartesi Tokat, Türkiye

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR 2 Nisan Otizm Farkındalık Gününde Otizmli Çocuklarımızı Ziyaret Etti


İl Müdürlüğümüzce 2 Nisan Otizm Farkındalık Gününde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Bu çerçevede,  Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizmle ilgili yapılan etkinlikler yoluyla otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, farkındalığın arttırılarak otizmli bireylerin eğitiminin sağlanması, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması, otistik bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılması amaçlanmaktadır.

İl Müdürlüğümüz tarafından 2 Nisan Otizm Farkındalık Gününde hazırlanan rozetler otizmin rengi olan mavi kıyafetler giyen personellerimizce İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, İl Müdür Yardımcılarımız ve diğer personellerimize takıldı.

Ayrıca kurumumuza gelen vatandaşlarımızda farkındalık yaratmak için kurumumuz mavi ışıkla aydınlatılarak mavi balonlarla donatıldı.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüz Adnan TANRIVERDİ, kurumumuzdan hizmet alan otizmli 3 çocuğumuzu ziyaret ederek günlerini kutladı ve hediyelerini takdim etti.