…
15 Ocak 2021, Cuma Tokat, Türkiye

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ YENİ HİZMET BİNASI YAPIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI


İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, yeni hizmet binası çalışmalarını yerinde inceledi.

ÖZDEMİR, kazı çalışmalarının başlamasıyla inşaat alanına giderek çalışmalarda görev yapan firma görevlilerine kolaylıklar diledi.

İl Müdürlüğümüz hizmet binasının depreme dayanıklılık testinin olumsuz çıkması nedeniyle 2017 yılında yeni hizmet binasının yapılması için çalışmalar başlatılmıştı.

İl Müdürlüğümüzün kullanımına tahsisli Mahmutpaşa Mahallesindeki Eski Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü arsasına İl Müdürlüğümüz, Tokat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Çocuk Evleri Kordinasyon Merkezi Müdürlüğünü içinde barındıracak modern bir binanın yapılması için gerekli çalışmalar yapılmış ve Bakanlığımız tarafından 2014-2020 yılı yatırım programına alınmıştı.

Yeni binanın yapım ihalesi 29.06.2017 tarihinde İl Özel İdaresi tarafından yapılmış ve yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştı. Ancak İnşaat temel kazısı sırasında tarihi eser kalıntısı çıkması nedeniyle çalışmalar, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile durdurulmuştu.

Kurul tarafından yapılan incelemeler sonunda arsada çıkan tarihi kalıntıların korunarak yeni binanın yapılabilmesi kararının verilmesinin ardından proje revize edilmiş ve Bakanlığımızdan yeni hizmet binasının ihalesinin yapılması için yetki istenmişti.

Bakanlığımızın revize edilen yeni binanın yapılması için onay vermesiyle İl Özel İdaresi tarafından 30.11.2020 tarihinde proje ihalesi yapılmış ve 28.12.2020 tarihinde de yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır.

Müteahhit firma tarafından inşaat çalışmaları başlatılmış olup, firma yetkilileri ile inşaatın en kısa sürede bitirilmesi konusunda görüşmeler yapıldı.

ÖZDEMİR, firma çalışanlarına kolaylıklar dileyerek ziyaretini sonlandırdı.