…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Ekim 2019, Perşembe Tokat, Türkiye

İl Müdürlüğümüz Tarafından Hazırlanan Tokat Şehit Albümünün Tanıtımı Yapıldı


1999-2019 yılları arasında şehadete ulaşan ilimiz şehitlerinin anısına İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Tokat Şehit Albümünün lansmanı yapıldı.

Çavuşoğlu Tower Otelde yapılan lansmana, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI ve İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in yanı sıra Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı Ayhan OCAK, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın TURHAN, İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU, İl Jandarma Komutanı Murat KINAY, İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ şehit ve gazi aileleri derneklerinin başkanları ve basın mensupları katıldı.

Tokat Şehitler Albümünün tanıtımının yapılması öncesinde katılımcılara hoş geldiniz dileklerini ileten İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, sözlerine şu cümleler ile devam etti.

“Öncelikle Barış Pınarı harekâtında görev yapan tüm askerlerimize muzafferiyetler diliyorum. İnşallah bu harekâttan hayırla ve müjdeler ile döneceklerdir. Yüce Rabbim “Allah (cc) yolunda öldürenlere ölüler demeyiniz. Bilakis Onlar diridirler. Fakat siz bunu bilemezsiniz.” Buyururken şehitlerimizi ebedileştirmiş onların isimlerini göklere yazdırmıştır. Bizlerde bu mihval üzerine bu ebedi isimleri gelecek nesillerimize aktarmak üzere, onlara bir hatıra olması noktasında daha önemlisi onların yaşananları bilmesi ve öğrenmesi amacıyla 1999-2019 yılları arasında şehitlik mertebesine ulaşmış polis, asker gibi görevlerdeyken şehit olmuş 110 vatandaşlarımızın anısına Tokat Şehitler Albümünü düzenledik. Aslında hazırladığımız bu albümü bizler 2. Cilt olarak kabul ediyoruz. 1998 yılında Tokat Valiliğince ile bir komisyon oluşturulmuş ve bir albüm yayınlanmış ancak devamında 20 senede üzülerek söylüyorum ki birçok şehidimiz oldu ve bu albümle de bu 20 senede ki şehitlerimizi ebedileştirdik ve bugün sizlere sunuyoruz. Bu vesile ile bizlere önderlik yapan ve bizlere her konuda yardımcı olan Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI başta olmak üzere Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU’na, İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU’na, İl Jandarma Komutanı Murat KINAY’a, bu albümün hazırlanmasında büyük çaba sarfeden İl Müdür Yardımcımız Güngör YÜCE’ye personellerimiz İbrahim KALKAN ve Şeyda ATEŞ’e, albümümüzün basımında bizlere desteklerini esirgemeyen sponsorlarımıza teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum.” Diyerek sözlerine son verdi.

Program devamında İl Müdür Yardımcımız Güngör YÜCE, hazırlanan Tokat Şehitler Albümünün hazırlanma amacı ve yürütülen çalışmaları anlatan sunumunu yapmasının ardından Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU teşekkür konuşmalarını yaptı.

Son olarak albümün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Valimiz Sayın Dr.Ozan BALCI, Barış Pınarı Harekâtını gerçekleştiren kahraman Mehmetçiğe başarılar diledi. Sözlerinin devamında Vali BALCI, ”Barış Pınarı Harekâtını gerçekleştiren Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Biz de her zaman kahraman askerlerimizin yanlarındayız.” dedi.

Türk milletinin söz konusu vatan, devlet, millet olunca bir araya gelip kenetlendiğini ifade eden Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, “Türk milleti konu devlet, millet olunca bir ve beraber olur, tek yumruk olur. Bu da milletimizin büyüklüğünü gösterir. Türk milletini millet yapan özelliği, istikbal, istiklal, vatan ve bayrak için seve seve canını verebilme gücünü göstermesidir. Bu vatanda hür ve özgür olarak yaşıyor, varlığımızı devam ettiriyor, yarına kalma umudu taşıyorsak bunu şehitlerimize, gazilerimize, onların fedakâr ailelerine, milletimize borçluyuz.  Bu büyük bir fedakârlık, bu yüksek bir duygu, yüksek bir inanç, milletin karakteridir.

Malazgirt Zaferinden bu yana canlarını seve seve veren kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.” diye konuştu.

Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, Tokat Şehitler Albümü 1999-2019’un hazırlanmasında emeği geçenlere plaket ve başarı belgesi takdim ederek, teşekkür etti. Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tokat Şubesi Başkanı Bilal Özmen ve Muharip Gaziler Dernek Başkanı İbrahim Güleç'e Tokat Şehitler Albümü'nü takdim etti ve program sonlandırıldı.